Ugrás a fő tartalomra

MEGHALLGATTAM! Komor, pimasz, bolondos lett ByeAlex zekő kislemeze

ByeAlex legutóbb januárban jelentkezett kislemezzel. Az egy se sláger EP-n olyan dolgokról, olyan formában mesélt, amelyeket sokan se maguknak, se másoknak nem vallanának be. Én imádtam ezt az anyagot, és bár külön-külön hallottam nemrég kiadott dalait, ma végre egyben is végig tudtam pörgetni a zekő EP-t. A dalok szövegét Alex álmodta meg, a zenét pedig Somogyvári Danival közösen készítették el.


zekő  olyan számokból építkezik, mint a lánynak öltözött fiúkat, az alkalmi kapcsolatokat, a légszomjat, az üzenetek ignorálását, az eltékozolt életet fókuszba állító bangkok, vagy éppen az olyan gyorsan elszálló nyarakról, a bánat elmulatásáról szóló utálok minden latin dalt  track. Ebben a számban közreműködő is akad, a szokásos tempóját jól tartó jaber személyében. A szerzemény refrénje során olyan érzésem van, mintha Alex a maga sajátos módján tenne vallomást kedvesének, Benjaminának. Olyan dolgokról, amiket minden bizonnyal a lány maga is jól tud már régen. Egy biztos, számomra ez a dal is segítség abban, hogy zavar esetén el tudjak egy picit szállni a zene segítségével, amíg új erőre kapok a gondolataim rendszerezéséhez. A kislemez záró elemét a bosszú éjjelén jelenti, ami a hervadt szívekről, az alkalmi kapcsolatok nem éppen felszabadító, sokkal inkább mocskos börtönnek tűnő jellegéről mesél. Tipikusan azokról a románcokról szól, amelynek már a kezdet kezdetén pontosan tudjuk: nem kívánunk folytatást. 

Összeségében ez a kislemez hozza az Alextől megszokott sötét, komor, pimasz, bolondos világot, ami időnként nyers, máskor költői. Az egész zenei anyag nagyon jó hangzással bír, és továbbra is bírom az előadóban, hogy lehet megannyi siker, szakmai tapasztalat a háta mögött, mindig képes egy kis kísérletezésre, pofátlanul bátran bontogatja a falakat, áthágja a határokat. A zekő első hallásra a bőröm alá kúszott, a refréneket pillanatok alatt megjegyeztem, nagyon várom, hogy élőben, koncerten is hallhassam ezeket a szerzeményeket.


HA VAN KEDVED, EZT IS OLVASD EL!
szerző: nikiahatos