Ugrás a fő tartalomra

ITT JÁRTUNK: A közönsége és Kiko előtt tisztelgett Arénás buliján ByeAlex

Márta Alex zenekaros felállása (Fekete Balázs, Poór Andris, Schnellbach Dávid, Tóth G. Zoltán) 2015 nyarától bizonyít a különböző (nagy)színpadokon, akik időközben az egyik legkiválóbb koncertező bandává nőtték ki magukat. Ennek egyik bizonyítéka, hogy tegnap ByeAlex és a Slepp bevette, sőt megtöltötte a Budapest Arénát. A főhősök előtt a Mehringer, valamint Metzker Viki rázta fel az egybegyűlteket, mindkét produkció remek választást jelentett az este felvezetésére. 

Alexék néhány perces csúszással inditották el a show-t, amely szép keretet kapott azzal, hogy az előadó egykori mentett cicája, Kiko előtt tisztelegtek az űrhajós, földönkívüli hangulattal fűszerezett látványvilág során. A történet szerint Alexék űrhajója felrobban, ám Kiko megmenti a zenészeket, akiket űrkapszulák szállítottak le a színpadra. Ebből a közönség Alex landolását láthatta nyitányként.

A bandától ezúttal is vérprofi muzsikát kaptunk, amelynek tagjait egytől-egyig egyszerűen csak imádni lehet. A rafináltan összerakott, igen hosszúra sikeredett repertoárban olyan dalok csendültek fel, mint az Így hagysz el, az Emlékszem (vagy...), a Hullik, a Rózsák, a Hajnali Kettő, a korskorskors, vagy éppen az egy se sláger kislemezről az ahogy öregszünk. Több vendég is érkezett, például a BSW, Filo, Lábas Viki, Luca, Manuel, Marics Peti, valamint T.Danny személyében. Az este legbensőségesebb blokkját (ebben a részben csendült fel a Kedvesem) az jelentette, amikor Alex az Aréna közepén énekelt, mégpedig a zseniális Demko Matyi oldalán, aki zongorán játszott fantasztikusan. Ha kedvenc dalt kellene kiemelnem, akkor szombaton számomra a bocsánat tarrolt, a közönség soraiban pedig talán a Fekete volt az, aminek a legjobban örültek, azokban a percekben tényleg a rajongóktól zengett az Aréna.

Szeretem látni, hogy vannak produkciók, akik sok évnyi muzsikálás után is mernek kisérletezni, újak, mások, bátrak lenni. Számomra pontosan ilyen ez az önazonos formáció. Azt is szeretem, amikor sikerek ide-oda, az előadó megmarad embernek, mindenféle színjáték, kamuskodás nélkül bizonyít. Ha csak egy szerzeményét is kedveled a különc, megosztó előadónak, javaslom, hogy adj esélyt neki(k) koncert formájában, ugyanis minden ByeAlex szám sokkal-sokkal jobban működik élőben.