Ugrás a fő tartalomra

Teltházas koncertet adott Szebényi Dániel a Magyar Zene Házában

Egy nagyon pici füllentés van a dologban, hiszen tavaly novemberben már találkozhattunk Danival és csapatával az Instant Fogas Komplexum színpadán, de ezután a koncert után dőlt el, hogy ez a koncepció működik és tovább kell vinni. Ezért újragondolva, kiegészülve és új dalokkal fűszerezve indult a Magyar Zene Házára való felkészülés. A kollektíva hazánk virtuóz zenészeiből állt össze. Rendíthetetlenül állnak több mint 15 éve egymás mellett, így nem is volt kérdés, hogy Gotthárd Misi is ott lesz, mellette pedig Szabolcsi Bence Fészek is megmutatta fantasztikus gitártudását. Nem maradhatott ki Borlai Gergő sem, valamint Födő Sándor, aki ütőhangszereivel és mindenféle eszközeivel varázsport csempészett a dalokba. Basszusgitáron pedig a godfater.-ben frissen bemutatkozott Usztics Dánielt hallhattuk. Az esemény vendége volt Hegedűs Bori, akivel egy dalpremiert is hallhattunk, az este meglepetésvendége pedig Lábas Viki volt. Dani és Viki természetes és őszinte kettőse könnyeket csalt a közönség szemébe. 


A színpadkép olyan volt, mintha egy zenei csillagrombolót láttunk volna. A koncert egy szintro-val és egy igazán dinamikus saját dallal indult és ez ki is tartott az este első negyedéig. Majd a zenekar lement és Dani ott maradt egyedül a zongorával. Ebben a részben egy varázslatos világba repített minket, a pop, blues énekes dalok mellett egy fantasztikus instrumentális dalt is hallhattunk - ami a Brooklyn címet viseli - amelyet a közönség lélegzetvisszafojtva figyelt. Aztán megérkezett a meglepetésvendég, Lábas Viki, akire senki nem számított és úgy ejtették bűvöletbe a közönséget közös előadásukkal, mintha mindig is együtt dolgoztak volna. Visszatért a zenekar és a koncert következő részében felszántották a színpadot.

A műsor nagy része saját szerzeményekből állt, de nem mehetünk el az LGT dalok mellett, melyet Dani olyan alázattal dolgozott fel és játszott el, élte meg, hogy aki ott volt, soha nem fogja elfelejteni. A koncert egy igazi utazás volt a közönségnek, ami megmutatta Dani sokoldalú zenei tehetségét és sokszínűségét egy követhető és baromi élvezhető rendszerbe szedve. Aki ezt a koncertet látta és hallotta, az biztos, hogy egy nagyon értékes zenei élményt visz magával egy életre. Mi pedig szívből reméljük, hogy ez a jövőben minél több emberhez eljut, hogy minél többen átéljék ezt a zenei varázslatot.


forrás: Pozsogár Tünde
fotó: Bácsfalvi Lilla