Ugrás a fő tartalomra

Szent Iván éjszakája a Madame Tussauds Budapestben

Különleges eseménnyel készült nektek  a Madame Tussauds Budapest. Június 21-én (pénteken) este héttől egészen éjfélig vár benneteket az Éjszaka a múzeumban rendezvénysorozat, amely keretén belül a Szent Iván-éji varázslat című programuk is megrendezésre kerül. Ezen a varázslatos estén mágikus dolgok történnek a Dorottya utcában. A belépők egységesen 6490 forintba kerülnek majd. Náluk annyi a csillogás, hogy beragyog mindent, de azért gyújtanank néhány tüzet is - biztos, ami biztos.


Szent Iván éjszakája a nyári napforduló ünnepe, ami számos kultúrában jelentős esemény és rengeteg szokás, babona kapcsolódik hozzá - ezek nagy része a kereszténység előtti világba nyúlik vissza. Ez az év legrövidebb éjszakája, amelyet szerte a világon a tűz erejével ünnepelnek. A legtöbb helyen hatalmas máglyákat gyújtanak, amelyek a hiedelem szerint elűzik a rossz szellemeket, megtisztulást, termékenységet és védelmet biztosítanak. Szent Iván éjszakáján a “szerelmes” népszokások is népszerűek voltak: például az ifjú hölgyek gyógynövényeket, tettek a párnájuk alá, ez segített abban, hogy megálmodják leendő férjük nevét. A hagyomány nem csak Magyarországon volt elterjedt, ugyanígy tettek a svéd lányok is.

Manapság sem veszített fényéből ez a jeles nap, a világ megannyi táján fesztiválokkal, táncházakkal, meditációkkal és kulturális eseményekkel ünnepelnek az emberek, de az egyik legjobb program a Madame Tussaud Budapestben vár rád.