Ugrás a fő tartalomra

Őrületes bulit adott a Budapest Parkban Yungblud

Tegnap este sokunk nagy örömére a Budapest Park színpadán köszönthettük az alternatív rock, pop punk stílus egyik meghatározó alkotóját, Yungbludot. A 26 éves, angliai előadó, dalszerző a tavalyi Sziget Fesztiválon megélt hatalmas bulija után úgy döntött, hogy az akkori élmények és a fanok kérése nyomán idén egy önálló koncertre tér vissza a magyar fővárosba. Milyen jól tette!


A koncert előtti pillanatokban az egész közönség egy emberként, izgatottan várta a kezdést. A feszült pillanatokat óriási energiával törte meg az előadó, aki tüzes látványvilággal és óriási lendülettel kezdett bele superdeadfriends című dalába, mellyel elindult a közel két órás kalandozás a punk világába. A show során az elfogadásért, az egyenlőségért harcoló, a magányosság érzését minden nap megélő emberek számára akar, és tud is biztos pontként, második családként szolgálni az előadó.

A Live Nation által szervezett este folyamán olyan dalok csendültek fel, mint a California, Sex Not Violence, vagy a parents, de egy szerencsés rajongónak arra is lehetősége volt, hogy a fleabag című dalban a színpadról kísérhesse gitárral az előadót és csapatát. A közönség hangulata az utolsók között felcsendülő és talán legismertebb Lowlife című dal közben a tetőfokára hágott és az este végére maga az előadó is annyira feltöltődött, hogy ígérete szerint mostantól minden évben számíthat a magyar közönség egy eszeveszett Yungblud bulira. Vasárnap a még ki nem adott breakdown számot is megismerhettük, ami huszonegyedikétől lesz elérhető a világhálón.

A koncertet követően a legkitartóbbaknak arra is lehetőségük nyílt, hogy közös képet készíthessenek a kedvencükkel, ugyanis a zárást követő pár percben Yungblud végig járta a színpad előtti kordonokat és mindenkihez volt pár jó szava, egy őszinte ölelése.

Egy biztos, ritkán látni ennyire közvetlen előadót, aki a zenekar tagjaival szinte kizárólag a zenén keresztül kommunikál, minden pillantását, idegszálát, szívverését a közönsége kapja. Színpadi teljesítménye, attrakciói miatt Yungblud tökéletes vezérarca a határok nélküli, szabad világnak. 







szerző, fotós: Hatos Niki