Ugrás a fő tartalomra

MEGHALLGATTAM! Végtelenül jó ízléssel, lenyűgöző intelligenciával, isteni harmóniákkal építkezik CéAnne Heading Home albuma

Továbbra is az egyik leghatásosabb terápiának tartom az egész lemezek végighallgatását. Különösen igaz ez CéAnne nemrég megjelent, tíz dalt tartalmazó Heading Home korongjára, amely az énekesnő azon időszakában íródott, amikor elindult önmaga valódi megismeréséhez.


A komplex, szépívű albumon angol nyelvű szövegeket kapunk egy öntudatra ébredő, értékeket felismerő nő tollából. A kifejezetten összetett, változatos, neosoul, r’n’b zenei anyagon bőven akadnak mély belső vívódások. Köszönhető ez annak is, hogy bármennyire is törekszünk, sosincs igazi megérkezésünk, mivel a világ szüntelenül mozgásban van, folyamatosan változunk mi magunk is. CéAnne és társai mindent megadtak ennek a lemeznek ahhoz, hogy jó legyen, a két már említett stíluson túl ugyanis építkeztek reggae, funk jegyekkel is.

A lemez a kibeszélés, a valódi kommunikáció fontosságára figyelmet felhívó Talk About It számmal kezdődik, amelynek érdekessége, hogy CéAnne először egykori párjának fogalmazza meg gondolatait, majd a haza felé tartó önmagának üzen. A szerzeményben kiemelten értékes az Erdei Sári és Görög Dani alkotta fúvós fűszer. Ezt követi a tűz eltűnéséről mesélő Fire, a szomorúan flegma Fooling Me, a problémák, fontos kérdések elől való elfutást körbejáró Running, valamint a tudatosságot, eldöntendő kérdéseket fókuszba állító Maybe.
A korongról a Better lett a személyes kedvencem, CéAnne igazi meglepetést okozott számomra, mikor magyarul kezdett el szövegelni. Ezek a sorok brutálisan erősek, igazi mantrát jelenthetnek, elvezethetnek a békéhez, a megnyugváshoz.
Ezután érkezik a felszabadult feel-good nóta, a Free, a legrövidebb tracket jelentő, a nőiesség fontosságát kiemelő Evergreen, a leghosszabb, leglíraibb szám, a GoodGoodbye. Ez a szerzemény egyszerre szorongatja meg és szabadítja fel a hallgatót. Erős, erős, erős.
A Heading Home utolsó darabja a Home. Tökéletes lezárása a korongnak, ami megmutatja, hogy csak akkor lelhetünk igazi otthonra, ha azt saját magunkban építjük fel, nem mások tégláira támaszkodunk.


Összességében egy végtelenül jó ízléssel, lenyűgöző intelligenciával, isteni harmóniákkal, hibátlan énekléssel építkező korong ez, amit elsősorban nőknek ajánlok lecsendesedéshez, befelé figyeléshez, utazáshoz, sporthoz, kreatív tevékenységekhez. CéAnne számomra még mindig az egyik legizgalmasabb női hang itthon, akinek munkássága pont olyan sokszínű, mint maga a női nem. Szeretettel gratulálok ehhez a minőségi eredményhez mind az előadónak, mind a csapatának (a teljesség igénye nélkül: Ádám Péter producer, Mihalik Ábel, Hiegl Geri, Simkó-Várnagy Mihály, Farkas Izsák, Kaj Betti, Paku Patri, Gátos Bálint, Gátos Iván, Janovics Máté, Tiszai Vivi).


szerző: nikiahatos
fotó: Kőfaragó Zsuzsi