Ugrás a fő tartalomra

Megérkezett a The Trousers feldolgozás EP-jének előfutára

Gőzerővel zajlanak a klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó The Trousers hetedik albumának előkészületei. Kőváry Zoliék olyannyira termékeny időszakukat élik, hogy a korong előtt, még a nyáron kijönnek egy feldolgozás EP-vel GARAGE NIGHTS REVISITED címen. Ennek az előfutára érkezett meg ma a PRETTY VACANT formájában. 


„A PRETTY VACANT eredetijét a Sex Pistols jegyzi, amit jó ideje nagy sikerrel játszunk a koncertjeinken. A kislemez borítóját dobosunk, Gulyás Antal Samu készítette az MI segítségével. A borító háttérsztorija, hogy Lázár András basszusgitárosunkkal, aki a háttér-vokálért is felelős, vicces kedvünkben gyakran énekeljük az “I get around” dalunk egyik sorát, ami így szól: “When your walls come tumbling down” ebben a formában: „WolfgangTrousers in the house”. Ennek kapcsán merült fel bennünk a kérdés, hogy vajon ki lehet Wolfgang Trousers és hogy nézhet ki. Így született meg a borítón látható alak, aki magába sűríti a rock and roll, de valójában az egész zenetörténet dekadenciáját.” – árulta el Zoli.

A GARAGE NIGHTS REVISITED kislemez dalait élőben rögzítették az Artist Factory-ben a zenekar korábbi dobosa, állandó hangmérnök-producere, Cs. Szabó Zoltán vezetésével. Továbbá vendég-vokalistaként az egyik felvételen feltűnik Csányi Rita, az Anahit énekesnője is.

A The Trousers június 21-én, pénteken Budapesten, a Három Hollóban lép fel a Turn Signals társaságában, amit a zenekar korábbi basszusgitárosa, Iliás Ádám vezet.


szerző: nikiahatos