Ugrás a fő tartalomra

Kollabok és Lil Frakk hiánya a Sávlekötő Camp új részeiben

A második nap a featekről, vagyis a közös zenealkotásról szólt a táborban. A formációk párokba rendeződtek és így kellett 3 óra alatt egy két perces demót készíteniük, amibe még egy izgalmas, de tőlük távol álló zenei stílus jegyeit is meg kellett jeleníteniük. A nap táborvezetője Lábas Viki volt, a segítői pedig az énekes-műsorvezető, Miller Dávid és az egyik legizgalmasabb újhullámos producer, Beatrick voltak. És hogy hova tűnt Frakk? A hatodik részből kiderül. A hetedikből pedig az, hogy milyenek lettek a párosok dalai - az előző trackkekből kiindulva, érdemes őket csekkolni!


A közös alkotás mindig izgalmas, hiszen nemcsak a zenekészítés kihívásaival kell foglalkozni, hanem az emberi tényezőkkel is. Ezt tapasztalták meg a Sávlekötő Camp by OTP Junior versenyzői is a második nap kihívásában.

“Ez a legkomplexebb feladat: a művészi és emberi oldal egyaránt megmutatkozik,, csapatjátékosnak kell lenni, de, közben meg kell tartanod a saját stílusodat. Ráadásul nagyon kevés a 3 óra, ami a srácok kaptak. Ennek ellenére, én azt láttam, hogy nagyon felszabadultak voltak, mintha nem is most csinálnának ilyet először kamerák előtt. Nekem például ma már nagyon komfortos a featelés másokkal, de sokaknak, főleg, aki először van ilyen táborban vagy általában egyedül alkot igazán nagy kihívást jelenthet” - mondja Miller Dávid.

“Én például nem érzem komfortosan magam a featekben, a legtöbbször egyedül alkotok és még mindig tanulom, hogy hogyan kell igazán jól együttműködni másokkal, szóval respekt a csapatnak” - meséli Beatrick. “Nagyon izgalmas volt így külső szemlélőként ránézni a folyamatokra és inputok adni.”

“Igen, ez egy jó megfogalmazás, inputokat adni. Merthogy ugyanabban a zeneiparban tevékenykedünk, függetlenül attól, hogy mi mondjuk 10+ éve vagyunk benne, ők pedig most kezdik. Éppen ezért kollégák vagyunk, úgyhogy nem tanácsokat, csak impulzusokat, ötleteket akarunk adni a versenyzőknek és ők eldöntik, mit tudnak és akarnak ezekből beépíteni. Nem szeretnénk őket eltéríteni a gondolataiktól vagy megváltoztatni azokat, hiszen mindannyiuknak megvan a maga stílusa már” - meséli Lábas Viki. “Azt gondolom, hogy mindannyian tanulunk egymástól: a 17 éves srácoktól például én többet merítettem a forgatás alatt, mint sok 30 pluszos pályatárstól az elmúlt években. Ezért zenélünk, ezért fontos a kontakt másokkal és ezért is izgalmas ez a feat nap.”

A második napon született dalok:
- The Very Rare Dome x STAir: Máshogy fúj
- Lovas Juci és a Frász feat Szolnoki: Menj innen
- EXE feat WXLFLESS: Te


A következő adásban a BSW veszi át az irányítást, akik egy fellépést is szerveznek a versenyzőknek. De, hogy milyen különleges közönséggel találja magát szembe a csapat, az péntekig még maradjon titok. 

A zene iránt érdeklődőknek már nem kell bemutatni a Sávlekötő című műsort, ahol Lil Frakk a legmenőbb magyar előadókat kérdezi és szedi szét a dalaikat sávokra. A formátum továbbfejlesztése a Sávlekötő Camp by OTP Junior: egy alternatív tehetségkutató, amire fiatal, feltörekvő zenészek, előadók, producerek jelentkezhettek saját dallal. A jelentkezők indulhattak szólóban, duóban, trióban vagy épp zenekarban, nem volt műfaji megkötés, az egyedüli elvárás a saját demók bemutatása volt. A több mint 400 jelentkező körül, a táborvezetők (Lábas Viki, Szendrői Csabi, AKC Misi és a BSW) 21-et hallgattak meg, közülük, csak a dalok alapján választották ki azt a 7-et, akik végül beköltözhettek a táborba, ahol a hazai zenei szcéna meghatározó szereplői és szakemberei segítettek nekik abban, hogy eljussanak az első demóktól a színpadig.

A verseny győztese végül 3 millió forintot kapott az OTP Junior jóvoltából, amit zenei karrierje berobbantására fordíthat, illetve egy opcionális lemezszerződést és 3 hónap mentorálást az Escape Plan felajánlásával, támogatást az ArtisJustól és felléphet az idei STRAND Fesztiválon is. A tábor kihívásait és a versenyzőket bemutató műsor áprilistól 25-től, hetente jelentkezik új részekkel a Sávlekötő YouTube csatornáján.


forrás: Mihály Anita