Ugrás a fő tartalomra

Ismerkedési, párkapcsolati témát boncolgat újdonságában BÖBE

Sajnos sokak számára ismerős lehet az érzés, amikor a másikat tudat alatt csupa pozitív tulajdonságokkal ruházunk fel, majd óvatlanul beleesünk a saját csapdánkba: beleszeretünk az általunk kreált fantáziába. BÖBE vadiúj videóklipes száma, az ÏLLÚZIÓ éppen ezt a jelenséget dolgozza fel. Te jártál már hasonló cipőben?


Idén tavasszal már két szám is droppolt BÖBE kislemezéről REDFLAG és FUTOK címmel. A dalok olyan ismerkedési fázist, esetleg bimbódzó párkapcsolati szituációkat dolgoznak fel, amikor valami nincs teljesen rendben. Ezekhez az ihletet az énekesnő olyan időszakokból merítette, amikor saját szerelmi élete valamiért szerencsétlen fordulatot vett. És milyen jól tette, hogy kiírta magából ezeket a felemás tapasztalatokat!

Manapság a közösségi médiában hajlamosak vagyunk mindig a legtökéletesebb arcunkat mutatni, még akkor is, ha a valóság valami egészen mást rejt... BÖBE ezzel a tendenciával megy szembe, ami rengeteg emberből pozitív visszajelzést vált ki, hiszen végre úgy érezhetik: nincsenek egyedül problémáikkal.

Az ÏLLÚZIÓ nemcsak tematikájában, de hangzásvilágában is abszolút passzol az eddig megjelent trackekhez. Ezúttal is Usztics Pepe producerrel dolgoztak közösen és a végeredmény több együtt eltöltött daszerző sessionnek köszönhető. BÖBE a műhelymunkára így emlékszik vissza: „Nem volt kifejezett koncepciónk vagy elképzelésünk, mielőtt neki láttunk volna a dalszerzésnek. Talán annyi, hogy mindenképp szerettem volna egy pörgős dalt az EP-re, és bár a verzék itt is lassabbak, a refrén már abszolút beleesik ebbe kategóriába.”

A megjelenésekhez egyébként erős vizuális koncepció tartozik, a Bratz babákból inspirálódva minden hanganyaghoz tartozik egy-egy egyedi BÖBE-BABA, amik a témához kapcsolódó kiegészítőkkel vannak felruházva. Az ÏLLÚZIÓ esetében egy varázsló alakját ölti magára, a hozzá tartozó frappáns reklámspotban pedig BÖBE figyelmezteti az érdeklődőket: „vigyázz mit rendelsz, mert lehet hogy nem azt kapod, amire számítottál... ez ugye online rendelések esetén gyakran elő szokott fordulni.”

A kész szám BÖBE kedvence lett az anyagról, így nem meglepő, hogy klip is készült hozzá. A munka Dragojova Drinnel és Hatvani Krisztiánnal zajlott, a kis stábbal egy látványos image klipet készítettek. Belecsempésztek pár optikai illúziót is, ami még inkább ráerősít a dal címére. Külön plusz pont jár érte, hogy megelevenedik benne az előbb említett BÖBE-BABA is.


forrás: Seprényi Fanni
fotó: Dragojova Drin