Ugrás a fő tartalomra

Igazi díva hét: Megan Thee Stallion, a Sziget fő fellépője, Bebe Rexha és a Campus Fesztivál sztárcsaja, GAYLE

Ezt a pénteket a női szupersztárok emelik ki saját, egymástól teljesen eltérő műfajú újdonságaikkal. Ugyanis nem elég, hogy a hiphop díva, Megan Thee Stallion egy 18 számos lemezt droppolt, de az idei Sziget Fesztivál egyik legjobban várt fellépője Bebe Rexha dobott ki egy könyörtelen bangert, és hazánkba először ellátogató, szupertehetséges pop punk csaj, GAYLE is hozott egy kis bemelegítőnek valót.


Megan Thee Stallion droppolta új albumát
A háromszoros Grammy-díjas rapper, vállalkozó és filantróp, Megan Thee Stallion megjelent saját elnevezésű albumával, a MEGAN-nel, melyen összesen 18 darab, vérbeli girlpower hiphop felvételt hallhatunk.

Mindenki nagy meglepetésére a houstoni születésű rapdíva a hónapban jelentette be, hogy nemcsak pár trekkel, hanem egy nagyprojekttel is megajándékozza rajongóit. A Hot Girl Productions nevű, saját kiadónál először debütált anyagról a sztár úgy nyilatkozott korábban, hogy a megújulás, újjászületés jegyében írta, de azt is megjegyezte, hogy „olyan dalok szerepelnek az albumon, amelyek a pozitív időkről szólnak”.

A lemez azután érkezik, hogy Megan kiadott egy sor kígyó témakör köré csavarodó dalt, a COBRA, a HISS és BOA címűeket. A felsorolás utóbbija egy hónappal ezelőtt érkezett egy zseniálisan, nosztalgikus klippel és Gwen Stefani 2004-es klasszikus dalának, a What You Waiting For? mintájával.

A MEGAN az előadó 2022es, első stúdiólemeze a TRAUMAZINE óta, amelyen Dua Lipa, Key Glock, Jhené Aiko, Rico Nasty is szerepelt sok más további előadó mellett. Most is szívesen csatlakoztak a hiphop és R’N’B meghatározó alakjai, a drillben utazó Kyle Richh, a japán művész, Yuki Chiba, az amerikai női rapper, GloRilla, a többszörös Grammy-díjas énekesnő, Victoria Monét, a rapper és producer, Big K.R.I.T., és Travis Scottal is együtt alkotó Buddah Bless személyében.


Bebe Rexha – I’m The Drama
Az idei Sziget Fesztivál egyik fő fellépője, a globális szupersztár, Bebe Rexha egy újabb bangert hozott el I’m The Drama címmel. Az új felvétel egy sötétebb dance-pop alapot kapott, melyben váltakozik Bebe stadionokat megtöltő éneke a mélyebb, rapszerű refrénnel. Az albán származású, amerikai énekesnő mindkét szerepben magabiztosabb mint valaha.
Az új dal élőben az áprilisi Coachella Fesztiválon debütált, igazán illusztris esti naplementében. A Rolling Stone magazin Rexha előadásáról úgy számolt be, mint egy olyan „erő, amellyel számolni kell”. A Los Angeles Times is méltatta a produkciót, és kijelentette: „A fő popcsaj címéért való örök háborúban ma új bajnokunk van Rexha, a dalszerző ipar foglalkoztatottja személyében, aki művészként mindig is közel állt az áttöréshez. Élvezettel adott elő, e szakszerű nagyszínpadi műsora után nyugodtan kijelenthetjük, hogy elérkezett a nap.”
Az I’m The Drama a közelmúltban megjelent Chase It (Mmm Da Da Da) című, már toplistásnak nevezhető kiadvány után landol, melyet Chris Lake, Sammy Virji, a Punctual és Marco Straus készített el Bebével közösen.
Rexha az idei Szigetre nem kis slágerekkel készül, hiszen harmadik stúdióalbumának, a Bebe-nek tavalyi megjelenése után vagyunk, melyen az egyik legnagyobb kedvenc, az I'm Good (Blue) David Guettával is szerepel. De kiemelhetnénk korábbi nagy sikereit is, a One in a Million-t vagy a Me, Myself & I-t is. 

Campus Fesztivál itt a nyakunkon és a pop-punk vadóc, GAYLE nem hagy cserben minket, ha új dal kiadásáról van szó. Visszatért ugyanis az énekesnő egy játékosan gúnyos, új zenével, az internet baby-vel.
„Azért írtam az „internet baby”-t, mert az interneten nőttem fel, és úgy gondolom, hogy ez erősen befolyásolta generációm személyiségét sok tekintetben” – mondta GAYLE. „Engem ez szórakoztat, és szerettem volna egy ironikus-szarkasztikus kommentárt írni róla.”
GAYLE 2022-ben jelent meg debütáló EP-jével, amelyen virális slágere az abcdefu is szerepelt. Ekkor volt mindössze 18 éves az amerikai lány és egy kész sikerlavinát indított el magával. Az extravagáns alkotó még mindig csak 20 éves és már egy Grammy-díj jelölésnél tart, igen fiatalon elért eredményei miatt pedig a közelmúltban felkerült a Billboard 21 Under 21 listájára. Sőt GAYLE aktivizmusa is teret hódított, egy a mentális egészségért harcoló kampány arcaként jelent meg az Egyesült Államokban.
Sok magyar rajongó számára elérkezett idén egy másik történelmi pillanat is, hiszen élőben először láthatjuk az énekesnőt Magyarországon, a debreceni Campus Fesztiválon július 24-én.


forrás: Fehér Emma