Ugrás a fő tartalomra

Budakalászra érkezik ARON ANDRAS & the Black Circle Orchestra

Áron András Artisjus- és kétszeres Fonogram-díjas előadó és dalszerző nagyzenekari projektje a Black Circle Orchestra, amit hosszú idő után, 2020 nyarán hívott életre.


A tőle megszokott country és blues hangzású dalait, most több hangszerrel kiegészítve, még színesebb hangzásvilággal adja elő olyan neves zenészek közreműködésével, mint a Blahaluisiana zenekar billentyűse Pénzes Máté, a The Qualitons csapatának ritmus szekciója Hock Ernő és Boros Levente, továbbá a The Pontiac gitárosa Kiss Péter. Áron András neve egyáltalán nem hangzik ismeretlenül a műfajban jártas zenerajongók számára, hiszen mind a LAZARVS, a Trillion, vagy éppen a szóló produkciója is emlékezetes és közkedvelt a hazai underground színtéren. Első önálló albuma, a Feathers, Black Flowers 2010-ben látott napvilágot, amely után 2016-ban tért vissza Foxes című nagylemezével, 2018-ban pedig megjelent a Stranger névre hallgató anyaga, amit 2020 őszén, a karantén ideje alatt debütált negyedik korong, a Book of Changes követett. Ugyanez év nyarán friss formációként már az ország olyan jelentős fesztiváljain léptek fel, mint a Strand, a Campus, a Fishing On Orfű, vagy éppen a Fekete Zaj és a La Boum, de volt koncertjük a Budapest Parkban is. Első önálló bulijuk 2021 őszén az Akvárium Klubban volt, következő tavasszal pedig már a Magyar Zene Házában adtak teltházas koncertet.

Az aranykorokat idéző, libabőrös blues-hangulat a június 14-i budakalászi koncerten is garantált, a különleges szupergroup koncertje izgalmas estét ígér.


forrás: Rocket Queen Press