Ugrás a fő tartalomra

Bakelit formában adja ki Cserháti Zsuzsa ikonokus lemezét a Magneoton

A Magneoton Music Group kirobbanó sikerű magyar produkciók egykori albumait jelenteti meg napjaink újra felkapott hanghordozóján – bakeliten! Az Animal Cannibals, Csepregi Éva és a Magna Cum Laude lemezeit követően a néhai énekesnő, Cserháti Zsuzsa Hamu és Gyémánt című, örökérvényű klasszikusa is elérhető. A közel harmincéves korong megújult dizájnnal, limitált példányszámban jelent meg – most először bakeliten.


„A Magneoton Music Group a CD formátum virágkorába született, és ugyan a bakelitgyártás a mai napig körülményes és nehéz, mi most mégis belevágtunk. Az egyik legnagyobb próbatételünk az Animal Cannibals ’Best of 1’ és ’Best of 2’ többszínű, összesen 1000 példányban eladott vinyljei voltak. Már az előrendelések mutatták, hogy pillanatok alatt el fognak fogyni a lemezek. Mindössze három nap alatt elkelt minden darab” – mondta el Joós István, a Magneoton egyik alapítója, jelenlegi vezérigazgatója. Hozzátette: „Az idő bizonyította, hogy sok mindent kibír a bakelit, ellen- és értékálló a többi formátumhoz képest, és van egy kellemes nosztalgikus érzése az embernek, ha a kezébe veszi. Hangzásban sem utolsó, hiszen a stúdióban az utómunkánál azon dolgoznak, hogy még szofisztikáltabb zenehallgatási élményt biztosítson a vájt fülűeknek.”

Cserháti Zsuzsa – aki a héten, június 22-én töltené be 76. évét – EMeRTon-díjas előadóművész volt, akit a zenekritikusok a második popgeneráció egyéniségeként és a magyar könnyűzene egyik meghatározó alakjaként aposztrofálnak. A korán elhunyt művésznő karrierje több hullámvölgyön is keresztülment, a legnagyobb visszatérésének pedig az 1996-ban debütált Hamu és gyémánt című slágerét tartják. Az azonos címre keresztelt album szintén óriási sikert aratott mind a szakma, mind a közönség körében.

forrás: Fehér Emma