Ugrás a fő tartalomra

A The Virginmarys első önálló buliját adja a Dürer Kertben

A The Virginmarys lendületes punk-rock zenéjével tavaly már bemutatkozott a The Sisters of Mercy előzenekaraként, most pedig saját bulijukkal térnek vissza egy hatalmas zúzásra november 21-én, a Dürer Kertbe.


A brit The Virginmarys energikus és nyers hangzásáról ismert, zenéjük a punk, a grunge és az alternatív rock elemeit ötvözi. A bandát Ally Dickaty és Danny Dolan alapította Macclesfieldben és először 2013-ban figyeltek fel rájuk King of Conflict című debütáló albumuk megjelenésekor, amely a Billboard New Artist Alternative Chart 3. helyén, valamint a Billboard Heatseekars Chart 8. helyén debütált. A magas intenzitású koncertjeiknek hamar híre ment az Egyesült Királyságban, Európában, az USA-ban és Japánban, ahol olyan előadók előzenekara voltak, mint a Queens of The Stone Age, a Shinedown, Slash és a Sisters of Mercy. Utóbbi előtt mi is láthattuk őket tavaly.

Zenéjüket erőteljes gitárriffek és dobolás, érzelmes és zord ének jellemzi, gyakran elgondolkodtató és szenvedélyes dalszövegekkel, amelyek a személyes küzdelmektől a társadalmi és politikai témákig terjednek. Egyszerre dallamos és agresszív hangzásukból árad a lázadás és az őszinteség, amely jól rezonál a közönségükkel. A kemény zene és a tartalmas szövegek kombinációja elköltelezett rajongótábort és sok kritikai elismerést gyűjtött számukra a rockzenei színtéren. Idén pedig egy vadonatúj stúdióalbummal is jelentkeznek, ezt mutatják be a Budapestre is elérő európai és brit turnéjukon.

Jegyek már kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon.

forrás: Nagy Kátya