Ugrás a fő tartalomra

A szakma nagyágyúinak mutatkozott be a Sávlekötő Camp by OTP Junior mezőnye

Sikeres zenésszé válni nem egyszerű, így ha valaki ki a akar tűnni, jól definiálhatóan és tudatosnak is kell lenni az előadásban és a karriertervezésben is. A Sávlekötő Camp by OTP Junior 4. napja erről szólt. AKC Misi vezetésével a táborozók pénzügyi workshopon vettek részt, majd egy előző este írt dallal mutatkoztak be a hazai zenei élet alakítóinak: Csiszár Virág (Sziget), Lobenwein Norbert (Sopron Fest és Strand Fesztivál), Czeglédi Szabolcs (Akvárium és Isolation Budapest), Kama (Banana Records) és Imre Zsolt (Escape Plan Recordings). Akik nemcsak visszajelzést adtak, de extra lehetőségeket is felajánlottak a versenyzőknek. De hogy pontosan kinek, és mit, az a legújabb részből kiderül.


A showcase fesztiválok minden feltörekvő előadó számára fontos megjelenési lehetőségek. Ezeken ugyanis bemutatkozhatnak a zenei szakmában tevékenykedő döntéshozóknak, ezzel bekerülhetnek a zenei körforgásba, felkerülhetnek fesztiválok, klubok fellépői közé. Ezekre rendszerint negyed órás-fél órás koncertekkel készülnek az előadók, akik a legtöbb esetben már nem teljesen kezdők, túl vannak néhány koncerten. A műsor 4. napja ezt a hangulatot idézte meg, azzal a különbséggel, hogy a négy még versenyben lévő formációnak (Lovas Juci és a Frász, WXLFLESS, STAiR, Szolnoki x Tendency) egy éjszakája volt elkészíteni és begyakorolni egy olyan dalt, amivel felkelthették a szakma figyelmét.

“Ezek a helyzetek nagyon megedzik az előadókat, fejleszti a magabiztosságukat, ami nagyon fontos ebben a szakmában. Én az egész nap során ezt próbáltam nekik átadni. Az, hogy full új dallal kellett megjelenni egy extra kihívás volt, de az ilyen feszített helyzeteket is meg kell tudni oldani, mert ezen múlhat a jövő” - mondja a nap táborvezetője, AKC Misi. “Látom a versenyzőkben magamat, ahogy meló meg suli mellett próbálják felfuttatni a zenei karrierjüket, lelkesek és szorgalmasak. De egy ilyen túltelített piacon, mint a zeneipar, fontos, hogy az első pillanattól kezdve meggyőző és megjegyezhető legyél zeneileg és megjelenésben is. És persze, hogy nagyon jó legyen az, amit csinálsz és megtaláld vele a közönséged.”

De a sikeres zenei karrier nem csak a szakma támogatásán múlhat. A feltörekvő zenészek hajlamosak elfelejteni, hogy ne csak művészként, de vállalkozásként is tekintsenek magukra. Jól tervezett és vezetett pénzügyek nélkül márpedig nincs produkció, nincsenek kellékek, nincs koncert és felfutás sem. Éppen ezért Misi és az OTP Junior képviseletében Kökény Dávid egy pénzügyi tudatosság workshopot tartott a versenyzőknek, ami alatt többek között az is szóba került, hogy mire lehet érdemes elkölteni a 3 milliós fődíjat.

De, hogy ezzel a kérdéssel kinek kell végül tényleg foglalkoznia, az a jövő heti döntőn, június 27-én, csütörtökön kiderül! Az akkora versenyben maradt három formáció önálló mini koncerteken mutathatja meg, hogy mit is tud. Mindegyik táborvezető visszatér erre a napra a camp-be, hogy együtt hozzák meg a végső döntést. A záró epizódban tehát kiderül, hogy ki lesz az első Sávlekötő Camp by OTP Junior győztese. A döntőt a szokott módon a Sávlekötő YouTube csatornáján lehet majd megnézni.


forrás: Mihály Anita
fotó: Fekete Tibor Kristóf