Ugrás a fő tartalomra

A Sávlekötő Camp versenyzői kritikus közönség előtt léptek fel

Ha valaki, akkor a BSW pontosan tudja, milyen a legszélsőségesebb közönség előtt fellépni. A srácok álltak már színpadra mindenféle helyzetben: léptek már fel falunapon és fesztiválok nagyszínpadain, alakították a szövegeiket gyerekkompatibilisre - még ha ez hihetetlennek is tűnik, megtanultak szót érteni a kritikusokkal és még az idősebb generációt is megnevettetik. Így a Sávlekötő Camp by OTP Junior tehetségeit is egy ilyen kihívás elé állították: a versenyzők egy rögtönzött fellépés szituációba kerültek, ahol egy dallal nyűgözhették le a közönséget, akik ezúttal egyidősek voltak a nagyszüleikkel. Hogy hogy sikerült az első színpadra állás, ki találta meg a közös hangot a felkonfokban és a dalokkal, ki volt a közönség kedvence és, hogy vibeol-tak a nénik Lil Frakk beatboxingjára, az új részből kiderül! 


A tábor hangulatára eddig se lehetett panasz, de a 3. napra az eklektika a tetőfokára hágott. A BSW napján a segítő a Bohémian Betyars gitárosa Szűcs Levi volt, aki számos, különböző stílusú nemzetközi és hazai fellépésen edződött. Ők hárman, Lil Frakkal kiegészülve, tényleg szinte minden közönség előtt által már színpadon, így a versenyzők a legéletszerűbb tanácsokkal felvértezve teljesíthették a feladatot. 

“Valahogy minden helyzetet meg lehet oldani, és ezekből lehet a legtöbbet tanulni” - mondja Gaben. “Voltunk mi is mindenféle szituban már: léptünk fel kutyabemutató után, volt sátras falunap, meg olyan, ahol hátul pogácsáztak, elől álltak az 5-10 éves gyerekek és nekünk volt egy műsorunk, ami kicsit sem volt kompatibilis velük. Ezt kellett megoldani úgy, hogy azok is jól érezzék magukat, aki ismerik a dalainkat és miattunk jöttek el. Ezek a helyzetek nagyon izgalmasak és színpadi jelenlétet ezekkel lehet igazán fejleszteni. Ezt igyekeztünk átadni a versenyzőknek is, és reméljük, hogy ez a tapasztalás segít majd nekik az éles fellépéseken is.”

A sokat látott formáció szerint a Sávlekötő Camp by OTP Junior versenyzőiben nagy lehetőség van arra, hogy igazán sikeresek legyenek. Szerintük mind a 21 produkció, amibe még a válogatás során belehallgattak nagyon erős volt, a tábori hetes pedig abszolút kiemelkedő.

“Szerintem mi elvéreznénk” - vallja be Matyi. “Ezek a srácok már most, a pályájuk elején sokkal több mindennel vannak képben, mint amikor mi kezdtük, mi egy ilyen versenyben simán kiestünk volna. Komplex feladatokat teljesítenek: szöveget és dalt írnaki időre, producerkednek, különböző stílusokban mozognak és a semmiből összeraknak egy fellépést. Aki ebben részt vesz, az olyan skill készlettel rendelkezik, amivel simán megállja majd a helyét a zeneiparban is. Még akkor is, ha nem megy végig a versenyben.”

Hogy ki találta meg a legjobban a hangot a nagyikkal, ki ijedt meg a feladattól és végül ki hagyta el a tábort, azt megnézheted a 8. részben, a táborban készült dalokat pedig ezen a listán egybe gyűjtve is hallgathatod. Pénteken pedig érkezik az utolsó feladat a döntő előtt. AKC Misi napján a zenész szakmai nagyágyúk előtt kell majd a versenyzőknek bemutatkozni és elérni akár azt, hogy szakemberek fellépési lehetőségeket ajánljanak nekik a verseny utánra.


forrás: Mihály Anita