Ugrás a fő tartalomra

A Corvina Kiadó a 95. Ünnepi Könyvhéten

A Corvina Kiadó kollégái szeretettel várnak Budapesten, a Vörösmarty téren, június 13. és 16. között a 95. Ünnepi Könyvhéten. Keresd fel őket a 27-es standnál!


PROGRAMOK
A Szép Magyar Könyv 2023 versenyen, ismeretterjesztő könyvek kategóriában a díjat a Kner Albert – Művész, ikon, legenda című kötete kapta. Az ünnepélyes díjátadóra 2024. június 13-án, a Könyvhét nyitónapján kerül sor. A Könyvhét nyitóbeszédét Nádasdy Ádám tartja, ami a kiadó számára nagy öröm, hiszen a Milyen nyelv a magyar? című könyve náluk jelent meg. 

A Corvina standnál dedikálásokra is sor kerül.
Péntek délután négytől Nyáry Krisztiánnal, számtalan sikerkönyvünk szerzőjével találkozhatsz. 

A Maradok tisztelettel, Benedek Miklós című kötet társszerzője, Vajda Katalin szombaton délután négytől fogadja a standnál a könyv rajongóit.

Várnak téged június 16-án, vasárnap is, fél 12 és fél 2 között kvízjátékokkal, amelyeket kiadó könyvei inspiráltak. 

KÖNYVES AJÁNLATOK
Benedek Miklós – Vajda Katalin: Maradok tisztelettel, Benedek Miklós
Megannyi sikeres szerep után Benedek Miklós e kötet kapcsán a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról, a saját életéről mesél. Együtt sírhatunk és nevethetünk a pályatársakkal, az idősebb és a fiatalabb kollégákkal, a barátokkal és a családtagokkal. A gyerekkortól a jelenkorig tartó történetben minden szóba kerül: a sikerek, a mindennapi örömök mellett a kudarcok és a megrendítő családi tragédiák is.

Sam Wasson: Út a Paradicsomba – A Francis Ford Coppola-sztori
Fordította: Varró Attila
A keresztapa, az Apokalipszis most és a Drakula rendezője, számos rangos filmes díj nyertese, aki már pályája elején saját filmbirodalmat épít, hogy senki, még Hollywood se szólhasson bele abba, amit csinál, hogy mindig a maga útját járhassa, még ha az nemcsak sikerekről, hanem kudarcokról is szól. Coppola mellett többek között George Lucasról, Martin Scorseséről vagy Steven Spielbergről, vagyis az amerikai filmkészítés elmúlt közel hatvan évéről is sok minden kiderül. Filmrajongóknak kötelező olvasmány!

Chris van Tulleken: Ultrafeldolgozott emberek
Fordította: Szepes András
Azt talán eddig is tudtad, hogy a chipset, a kék fagyit vagy a gyorséttermek hamburgerét nem kellene erőltetni, de gondoltad volna, hogy érdemes a banánnal is óvatosan bánni? Hogy számos termék, ami egészségesnek hirdeti magát és annak is néz ki, valójában nem az? A brit influenszer orvos sikerkönyve végre magyarul is olvasható.

Amy Edmondson: A jóféle rossz – A kudarckezelés technikája a munkahelyen és a magánéletben
Fordította: Lázár Júlia
A kudarcra általában a siker ellentéteként gondolunk, amit mindenáron el kell kerülni. Pedig létezik jó kudarc is! Amy Edmondson a tudomány, a kultúra és a mindennapi élet megkapó történeteivel illusztrálja, hogy milyen a jó kudarc, és megmutatja, hogy gátlásainkat és rossz lelkiismeretünket félretéve miként fordíthatjuk a javunkra. 2023-ban ez a könyv kapta a „Financial Times and Schroders Business Book of the Year” rangos kitüntetést.

Keren Blankfeld: Auschwitzi szerelmesek – Igaz történet
Fordította: Németh Anikó
Megrázó, egyben letehetetlen olvasmány. A lengyel énekes, David Wisnia és a szlovákiai, a táborban grafikusként dolgoztatott Zippi Spitzer románca olyan, mint a kopár sziklák között nyíló aprócska virág, ami utat tör magának a fény felé.

Thomas Halliday: Más-világok – Kihalások és újjászületések a Föld történetében
Fordította: Dulai Alfréd
Volt régen otthon dínós gyűjteményed? Szeretted a Jégkorszak című rajzfilmet, de közben szerettél volna többet tudni a valódi földtörténet rejtélyeiről, a nagy kihalásokról és a Föld újjászületéseiről? Akkor eljött a te időd: vedd kézbe Thomas Halliday eddig 13 nyelven megjelent könyvét! 


Thomas Piketty: Az egyenlőség rövid története
Fordította: Fáber András
A világhírű francia közgazdász új könyvében a 18. századtól kezdve vizsgálja a kapitalizmus kialakulását és különböző korszakait. A világ működésének fenntarthatóságát egyértelműen a vagyoni-tulajdoni egyenlőtlenségek csökkentésében és az arányos teherviselésben látja, mint amilyen a progresszív adózás vagy a túl nagy vagyonok öröklési rendjének módosítása.

Lisa Hannett: Viking nők
Fordította: Németh Anikó
A vikingeket szeretjük, mert világutazók, sőt felfedezők, bátor és kitartó harcosok, de nem szeretjük, hogy félelmetesek és kegyetlenek is voltak. Nemcsak a férfiak, hanem a nők is. Róluk, a vikingek egyszerre csodálatos és rémisztő világának szerető anyáiról és brutális amazonjairól olvashatsz e könyvben.

Bácsatyai Dániel: Bulcsú
Ha érdekel a kalandozások kora, és szeretnél a témában egy szórakoztató, mégis komoly tudományos háttérkutatáson, gazdag forrásismereten alapuló könyvet olvasni, akkor a Bulcsút neked találták ki. Formátuma, szerkezete, stílusa pedig alkalmassá teszi arra, hogy iskolai segédanyag vagy ajánlott olvasmány legyen belőle. Zsebkönyvméretének köszönhetően utazásra vagy a strandra is magaddal viheted. 

David Runciman: Átadás – Hogyan engedtük át az irányítást államoknak, vállalatoknak és a mesterséges intelligenciának
Fordította: Papolczy Péter
Szerinted is van valami hátborzongató abban, hogy a valóság kezdi beteljesíteni a sci-fi regények és filmek elképzelt világát? Szeretnéd, ha számodra is átláthatóbb lenne az, hogy a mesterséges intelligencia milyen hatással van az életünkre és hogy pontosan kik és hogyan élnek vissza vele? A popkulturális utalásokkal fűszerezett, könyv azok számára is érdekes és értékes lehet, akik arra törekszenek, hogy minél jobban kizárják az életükből az MI-t és azoknak is, akik ezen a területen dolgoznak.