Ugrás a fő tartalomra

Új lemezzel és Aréna-koncerttel ünnepel Korda György

Korda György igazi ikon a magyar zeneiparban. 85 évesen is töretlenül aktív, teltházas koncerteket ad, és új dalokkal kápráztatja el rajongóit. Születésnapja alkalmából duplán is ünnepelhet: megjelenik legújabb albuma hanglemezen, és egy fergeteges Aréna-koncerten hallhatja a közönség a slágereit.


Korda György és Balázs Klári nemcsak egymástól elválaszthatatlanok, a páros neve egybeforrt a magyar zenei élettel és szórakoztatóiparral. Egyedülálló stílusukkal, fergeteges hangulatú fellépéseikkel és örökzöld slágereikkel generációk szívét hódították meg – egy-két éve még a Z generáció tagjai is megtalálták maguknak a házaspár fantasztikus munkásságát a Reptér című számukon keresztül. Korda György nem pusztán énekesként, de zeneszerzőként, dalszerzőként és előadóként is maradandót alkotott.
Pályafutása a 60-as évek elején indult, és azóta is töretlenül tart. Első slágerei, mint a Szeretni kell és a Reptér hamar meghozták számára a ismertséget. Az 70-es és 80-as években igazi sztárrá vált, slágerei, mint a Szeress úgy is, ha rossz vagyok a Lady N, a San Francisco vagy a Mamma Maria örökre bevésődtek a zeneszeretők emlékezetébe.
Korda György nemcsak a fülbemászó dalairól, de egyéni stílusáról is ismert. Extravagáns öltözködése, energikus színpadi fellépései és sajátos humora igazi sztárrá tették. Az évtizedek során számos díjat és elismerést kapott, többek között Kossuth-díjat, Fonogram-díjat és Artisjus-díjat is.

A mester 85. születésnapját új kiadvánnyal és egy nagyszabású Aréna-koncerttel ünnepli. A Korda 85 című album igazi csemege a rajongók számára, ami ráadásul csak bakeliten jelenik meg a GrundRecords gondozásában. Az "A" oldalon vadonatúj remixeket és friss felvételeket hallhatunk, míg a "B" oldalon a legnagyobb Korda-slágerek sorakoznak fel. A lemez igazi időutazáson viszi végig a hallgatót, felelevenítve a régi slágerek hangulatát, miközben új zenei élményekkel is gazdagítja.
A május 11-i Aréna-koncerten természetesen a slágerek is felcsendülnek majd. A produkciót felesége, Balázs Klári, valamint sztárvendégek is kísérik majd a színpadon. A fergeteges buli garantált, hiszen Korda György igazi showman, aki tudja, hogyan kell elvarázsolni a közönséget.
A Korda 85 lemez és az Aréna-koncert is méltó ünnepe Korda György 85. születésnapjának. A mester igazi legenda, aki évtizedek óta meghatározó szereplője a magyar zenei életnek. Születésnapja alkalmából kívánunk neki még sok boldog és egészséges évet, tele zenével, szeretettel és sikerekkel!

forrás: Seprényi Fanni