Ugrás a fő tartalomra

Új hangzással jelentkezik a girlhood

3 dalos debüt EP után, máris új dallal érkezik az újonnan felbukkant girlhood zenekar. A kurvanagy??? című dal merőben más hangzásvilágot hoz, mint amit az esetek és minták. A rockosabb gitárriffekben és szókimondó szövegben könnyebben felismerhető Olivia Rodrigo hatása, a dalhoz készült vizuál látványa viszont a The Last Dinner Party-t idézi. A videóban párok félresikerült piknik jelenetét láthatjuk bájosan komikus módon, queer reprezentációval együtt.


A ma megjelent friss single azokról a kapcsolatokról íródott, ahol az egyik fél csak figyelemelterelésnek használja partnerét, ahogy a refrén utolsó soraiból is kiderül, sikertelenül. A másik fél viszont őszintén jelen van a kapcsolatban. Itt kúszik be az a bizonyos kérdőjel a képbe. Nyilvánvaló, hogy mit akar az egyik, de mi a helyzet a másikkal?

A szöveget Rausz Tícia (ének, basszusgitár) írta, a dalnak viszont előbb készült el a zenei alapja, amit Szabó Boglárka (gitár, basszusgitár) álmodott meg, majd a produceri munkálatokkal, kisebb átírásokkal Fehér Holló tökéletesített a lányoknak.

"Fun fact, hogy az alap gitárötlet dobokkal egy esti iszogatás közben jött, pont akkor találkoztunk Blankával, a dobosunkkal először. Tök izgatottan mondtam nekik, hogy elindult a fejemben egy nagyon jó ötlet, gyorsan lepötyögtem jegyzetekbe fonetikusan - már ha ezt lehet így mondani" - árulta el Bogi,

A kurvanagy??? nemcsak hangzásában tér el a korábbiaktól, hanem eszköztárában is mutat újat - a dal végén telefonos hangüzenetben hallhatjuk Tíciát, melyben barátainak panaszkodik, mesél és menti fel partnerét minden red flag ellenére.

 

forrás: Narday Álmos
fotó: Golács Nóra