Ugrás a fő tartalomra

Születésnapi számvetést jelent Juhász Marci új, 33 című dala

Juhász Marci új videóklipes számmal jelentkezett – a GrundRecords gondozásában megjelenő 33 című szerzeményt a saját születésnapjára írt. Ráadásul a szám különleges videóklip kíséretében került bemutatásra, és egyfajta összegzésként szolgál az énekes-dalszerző eddigi életútjáról.


Születésnapi számvetésként is lehetne értelmezni Juhász Marci legújabb számát, ám a valóság ennél azért jóval egyszerűbb. Marcit inkább az sarkallta a 33 című szám megírására, hogy megossza az izgalmasnak gondolt éveit azokkal, akik érdeklődnek és kíváncsiak rá. Az énekeshez nemcsak a zenéjén keresztül, hanem a klip által is közelebb kerülhetünk, hiszen olyan soha nem látott képsorokat oszt meg a nézőkkel, amik igencsak ritkaságszámba mennek. A videófelvételekkel kapcsolatos munkálatokat Marci így foglalta össze: „A klipet én vágtam össze. Volt 16 órányi anyaga a szüleimnek, tele gyerekkori videókkal. Digitalizáltam őket, és a legemlékezetesebb pillanatokat válogattam be. Fontos volt számomra, hogy a keresztelőm is benne legyen. A dalban szereplő '33 angyal' is helyet kapott a klipben, bár nem mindenki fért bele.”

Az előadó elmúlt 33 esztendőjéből számos említésre méltó mérföldkőről lehet beszámolni. Marci zenei pályafutásának kezdetét akkora datálja, amikor általános iskolásként az énektanára felfedezte tehetségét – tíz éven át együtt dolgoztak, számos népdalversenyt megnyerve. Az események 2012-től magasabb fordulatszámon kezdtek pörögni, amire Marci így emlékszik vissza: "A Csillag születik volt az első nagyobb megmérettetésem, ahol a döntő előtt estem ki, de rengeteget tanultam a televíziós ipar működéséről. Még abban az évben lettem a Nomad zenekar frontembere, ahol négy stúdió- és egy koncertalbumot adtunk ki. Nyolc év után szomorúan, de kiszálltam, mert már nem éreztem ugyanazt a szenvedélyt. Így visszatértem ahhoz, amit mindig is a legjobban szerettem: egy gitár, egy szájharmonika és én."

A Nomadból való távozás után Marcinak elindult a szólókarrierje és hamar kiderült, hogy nemcsak számára kedves ez a fajta magányos önmegvalósítás, de a közönség is vevő az egyszál gitáros minimalista felállásra. A hallgatóság pozitív fogadtatása mellett egyébként nagy zenekarok is kifejezetten bírják Marcit és szívesen viszik magukkal, hogy bemelegítse a közönségüket egy-egy koncert előtt.

Visszatérve a 33-ra, ez az anyag egyébként több szempontból is különleges: egyrészt az eddig fejtegetett személyes hangvétel megteremtése miatt, másrészt viszont ez a track Marci készülő nagylemezének első előfutára. A 2025-ben debütáló albumról munkafolyamatairól Marci a következő gondolatokat osztotta meg: "Jelenleg négy dal már teljesen készen van. Az album kicsit más lesz, mint az eddigiek. Egy nagyon neves zenész barátommal, Vidák Robival is együtt dolgozunk a műhelymunkában. A lemez producere Dankó Zsolti (Triek), akit bár most talán kevesebben ismernek, hamarosan mindenki fogja. Zsoltival nagyon jó dolgozni, mert óriási szíve van."

2024 szerencsére sűrűn alakul, hiszen a korong munkálatai mellett koncertek is akadnak szép számmal a naptárban. Marci elárulta, hogy február 9-én annyira pozitív fogadtatása volt a zenekaros felállásának, hogy pár bulira zenésztársaival (Angyal Máté, Juhász Előd, Somogyi Remig, Szebelédi Zsolt) kiegészülve érkezik majd.


forrás: Seprényi Fanni