Ugrás a fő tartalomra

Szeptemberben visszatér A nyomorultak a Madách Színházba

Visszatér a Madách Színház színpadára a musicalirodalom egyik legnagyobb klasszikusa, Les Misérables - A nyomorultak. A legendás előadás új, fiatal szereposztással várja a teátrum nézőit, a jegyek értékesítése a szeptemberi előadásokra május 10-én reggel 10.00 órakor indul a Madách Színház jegypénztárában, online a madach.jegy.hu oldalon május 10-én 12.00 órától válthatók jegyek.


Szirtes Tamás a Madách Színházban először 1999-ben, majd 2015-ben állította színpadra a Victor Hugo örökérvényű regényéből készült zenés darabot. 2024-ben harmadik újjászületésére készül az előadás, tehetséges, fiatal művészek közreműködésével.

"A musicalirodalom klasszikusa az egyik kedvencem! Külön öröm, hogy most új generációnak adhatunk lehetőséget, hogy életre keltsék az örökérvényű remekművet. Meggyőződésem, hogy a fiatalok ereje és a klasszikus zene kombinációja – új korszak kezdete A nyomorultak történetében" - mondja Szirtes Tamás, a darab rendezője.

A korábban Mariust alakító Borbély Richárd és Solti Ádám idén már Jean Valjean-ként léphet színpadra, ahogy Pesák Ádám is. Javert felügyelőt Posta Victor, Csiszár István és Ekanem Bálint alakítják. Marius szerepében Jenővári Miklós és Tóth Dominik egyetemi hallgató lesz látható. A tragikus sorsú Fantine-t Muri Enikő, Simon Boglárka és Zámbó Brigitta keltik életre, míg Cosette-ként Gadó Antitát, Haraszti Elvirát és Kardffy Aishát láthatják a nézők. A minden hájjal megkent kocsmárost Sánta László és Szemenyei János játssza, a feleségét pedig Kecskés Tímea, Peller Anna és Balogh Anna. A nyomorultak magyar rekordere minden bizonnyal Vikidál Gyula, aki az ősbemutató óta állandó szereplője a darabnak. Az első magyar Jean Valjean ezúttal a püspök karakterét formálja meg, Csengeri Attila és Barát Attila mellett.

A Victor Hugo regénye alapján készült musical zenéjét Claude-Michel Schönberg szerezte, az eredeti francia szöveget pedig Alain Boublil és Jean-Marc Natel írta. Eredetileg albumként jelent meg, az első színpadi bemutató 1980-ban volt Párizsban, a Palais des Sports-ban. Cameron MacKintosh angol producer kezdeményezésére 1983-ban angol nyelvre fordították. A darab 1985. október 5-én debütált a West End-en, ahol mára a legtöbbet játszott musical lett. 1987-ben a Broadway-n is bemutatták, ott a 6. helyen áll a legtöbbet játszott musical-ek sorában.

A 2024-es szereposztás a Madách Színházban:
Jean Valjean: Borbély Richárd, Pesák Ádám, Solti Ádám
Javert: Ekanem Bálint, Csiszár István, Posta Victor
Enjolras: Cseh Dávid Péter, Szaszák Zsolt
Marius: Jenővári Miklós, Tóth Dominik e.h.
Fantine: Muri Enikő, Simon Boglárka, Zámbó Brigitta
Cosette: Gadó Anita, Haraszti Elvira, Kardffy Aisha
Eponine: Arany Tímea, Baranyi Hanna
Thénardier: Sánta László, Szemenyei János
Thénardierné: Balogh Anna, Kecskés Tímea, Peller Anna
Püspök: Barát Attila, Csengeri Attila, Vikidál Gyula
Ensemble: Balázs Dávid, Balog Tímea, Bánsági Petronella, Braga Nikita, Cseke Brigitta, Eszlári Judit, Galbenisz Tomasz, Kovács Péter, Mezey Diána, Mező Zoltán, Miskovits Róbert, Murvai Márton, Nagy Attila, Németh Gábor, Széphalmi Júlia, Vecsei László

Továbbá a Madách Színház Zenekara, Tánckara és Kórusa.

Díszlettervező: Kentaur
Jelmeztervező: Rományi Nóra
Koreográfus: Tihanyi Ákos
Zenei vezető: Köteles Géza
Animáció: Vízvárdi András
Szcenikus: Szűcsborus János
Koreográfus asszisztens: Molnár Ferenc
A rendező munkatársa: Vaszilenko Eugenia 
Rendező: Szirtes Tamás

BEMUTATÓ: 2024. SZEPTEMBER 20., 21., 22.