Ugrás a fő tartalomra

Progresszív, pop, rap, hyper - izgalmas produkciók kerültek a Sávlekötő Camp by OTP Junior táborába

Egyszemélyes projekt, pop-duó, producer-artist párosok és zenekar is továbbjutott a Sávlekötő Camp by OTP Junior alkotótáborába. Személyiséget, zeneiséget, dalszöveget és munkafolyamatokat tekintve is nagyon különböző a 7 bejutó, feltörekvő alkotó. Vannak köztük olyanok, akik már nem teljesen ismeretlenek a közönségnek, de nemrég összeállt formációk is. Hogy hogyan birkóznak meg a zenei kihívásokkal, és képesek lesznek-e a szokatlan környezetben alkotni, az hétről hétre kiderül. De addig is, itt megnézheted a 3. részt, a táborvezetők kockázatos, szabálymódosítást eredményező döntését, és az utolsó két bejutóval is megismerkedhetsz.


A Sávlekötő Camp by OTP Junior elsődleges célja, hogy teret adjon a fiatal, feltörekvő generációnak, mindezt úgy, hogy életszerűen próbálja bemutatni, milyen az alkotási folyamat, milyen lépcsőket kell egy pályakezdőnek megugrania ebben a szcénában, hogy nagy nyilvánosság elé kerüljön - az első körös buktatókat sem leplezve. Ez utóbbi már a válogatónál is megmutatkozott: akinek a demója első 1 percével nem tudta meggyőzni a táborvezetőket, nem jutott tovább. És így történhetett az is, hogy egy teljes kategória kiesett, ráadásul a táborvezetők által nagyon várt, élő hangszeres, zenekaros formációk csoportjából.

“Nekem nagyon fontos volt, hogy legyenek olyan produkciók is, amik élő hangszeres zenén alapulnak, így még nehezebb volt a döntés, hogy az alter zenekarok kategóriáját teljesen elengedjük. Egyrészt elképesztően bátornak tartom, hogy mertek jelentkezni és bevállalták volna a tábort, ami nem kis kihívás lesz, másrészt tartottam attól is, hogy utólag megbánom, hogy nem került be még egy zenekar. De egyetértettünk abban, hogy nem lett volna fair a már bejutókkal szemben, ha nem olyan produkció kerül az utolsó két helyre, akiket hasonlóan színvonalasnak tartunk. És szerintem a kockáztatás bejött. Eszméletlen tehetséges a csapat és nagyon inspiráló lesz látni őket alkotás közben” - Lábas Viki.

“Nagyon szerettem, hogy nem volt az elvárás semmilyen irányból, hogy a legpiacképesebb produkciókat kell keresnünk, hanem a számunkra legérdekesebb hangzásokat, arcokat választhattuk ki, még, ha így sokakat el is kellett engednünk. Szerintem végig érződni fog, hogy itt már nem kell kitalálni senkit, ezek a srácok színesíteni fogják a könnyűzenei palettát. Nem az a cél, hogy hozzáadjunk valami olyat a zeneiparhoz, ami már volt, ez inkább egy tehetséggondozás, amire nagy szükség van a piacon” - Szendrői Csabi.


De lássuk, kik ütötték meg ezt a mércét és költözhettek a faházakba - spoiler jön a továbjutók kapcsán, így olvass!

A táborvezetők döntése és a szabálymódosítás után, végül tehát az alter zenekarok közül senki se jutott a táborba, de azért érdemes az ő útjukat is követni a műsoron kívül is. Az utolsó két helyre így két, főként rapben utazó tehetséges formáció került:

Niko + Colocasia , vagyis Dr. Németh-Bálint Nikolett / Niko - énekes, dalszerző, dalszövegíró és Rácz Adorján Barnabás / Colocasia - producer kifejezetten erre a műsorra álltak össze. Nikó nemcsak énekel, de nagyon komolyan rappel is, ezzel hívta fel magára a táborvezetők figyelmét is. Dalait és szövegeit is magának írja, és főleg soul, neo-soul, R’n’B és hiphop műfajokban mozog. Colocasia pedig egy house stílusban alkotó producer, aki pillanatok alatt rázza egybe a félig kész dalkezdeményeket. A közös demóik pedig instant meggyőzték a táborvezetőket.

WXLFLESS, azaz Farkas Dávid, dalszövegíró, zeneszerző, producer, egyszóval egyszemélyes alkotó. A rap mellett, az alternatív hiphop és trap műfajok határait is feszegeti, szövegeiben pedig az elgondolkododtató és humoros sorok váltják egymást. Korábban egy nagylemeze és több kislemeze is jelent már meg, jelenleg a második nagylemeze kiadására készül.

Velük, továbbá az EXE és Staire párosával, valamint az első adásban beválogatott The Very Rare Dome, Szolnoki és Tendency és a Lovas Juci és a Frász produkciókkal teljes az alkotótáborba jutó hetes csapat.

“Baromi elégedett vagyok a csapattal, szerintem nagyon izgalmas arcok kerültek be. A saját műfajában minden produkció jól képviseli és megtestesíti a fiatal, feltörekvő generációt. Én őszintén több zenekarra számítottam, de ez így alakult. Ezen kívül a népszerű irányok közül talán csak a klubzene nem jelenik meg, ami sokkal inkább producer-központú dolog, így igazából itt talán nem is állt volna meg. Meg az olyan rétegebb műfajok mint a jazz vagy zaj. Mindenkinek van helye a táborban és a hazai zenei életben is” - AKC Misi.

A táborba jutó csapat tehát megvan, innentől kezdve napról napra új alkotási kihívásokkal néznek szembe a táborvezetők irányításával. Az első napot Szendrői Csabi és két segítője Zsuffa Aba (Analóg Balaton) és az énekes-dalszerző kristoaf vezényli majd le, egyből a mélyvízbe dobva az alkotókat. Érdemes lesz követni a történéseket!


forrás: Mihály Anita