Ugrás a fő tartalomra

Nero módjára gyújtja fel a várost Hangácsi Márton

Hangácsi Márton tavaly megjelent TüköReflex című albuma óta ismét alkotó időszakát éli. A friss lemezről két dal is rádiós sláger lett, a Járai Márkkal közös Majnem tökéletes és a Szívem az asztalon is hetekig az országos rádiók listáján előkelő helyet foglalt el. Marci azóta sem pihen, és egy friss trackkel jelentkezett, amelyhez egy olyan klip készült, amelynek helyszínei mindenki számára ismerősek lehetnek, ha megfordultak a legendás budapesti éjszakában.


Maga a dal egy párbeszéd két én között: “A hedonista és a magát mindig visszahúzó és a nyugalomra vágyó én közötti párbeszéd a dalszöveg. A két én harcának egyik alapja, hogy az ember nem őszinte önmagához, elveszíti a valósággal való kapcsolatát” - mondta a dalról az alkotó.

Egy kicsit mindenki magára ismerhet benne, ugyanis az épp vagy egykor hedonista életet élők mind átmehettek azokon a szakaszokon, amelyeket a dal érint, ehhez kapcsolódik is a klip néhány helyszíne, például az ikonikus Arborétum, a Roots vagy a Billy’s. “Nincs konkrét ember akiről szólna, de elég kevés olyan embert ismerek (beleértve magamat is), akiben ezek a tulajdonságok akár minimálisan is, de ne lennének meg” - mondta Marci.

A klipet, ahogy Hangácsi Márton legtöbb klipjét, Simó Marci készítette, a végén egy látványos csavarral. 

“A kocsmás jelenetek forgatása nem volt hétköznapi, egy háromlábú állványon volt rám szereleve a kamera, azzal jártuk a várost” - emlékezett vissza az előadó.

Marcit május 24-én a Budapest Park színpadán, a HIPERKARMA előzenekaraként láthatja a közönség.


forrás: Léderer Fruzsi