Ugrás a fő tartalomra

Megjelent Ben T Kadar kislemeze, a Brutal Extensions

Megérkezett Ben T Kadar legújabb kislemeze, amely a tavalyi Brute album izgalmas folytatásaként érkezik. Az új EP nemcsak egy sima zenei produktum, hanem egy baráti közösség kreatív találkozása is, ahol az előadók és Ben T Kadar közötti szoros kapcsolat adja meg a hangzás egyedi egységét.


Ben T Kadar friss kislemezéről több vagány track jelent már meg előfutárként: az Eastern Boytoy, a Desire és a Mom I’ve Seen a Monster. A számok tökéletesen betöltötték a kedvcsináló szerepet, bármelyiket hallgatva azonnal érkezett a hidegrázás plusz az aligvárós érzés. Most pedig végre elérkezett a pillanat, a mai naptól rá lehet hallgatni a komplett EP-re, ami a Brutal Extensions címet kapta.

A kislemez egy igazi kollaboratív anyag lett, így különlegessége a közreműködők sokszínűségében is rejlik. Ben régóta tervezte ennek a koncepciónak a megvalósítását, ráadásul producerként úgy érezte, hogy a rengeteg egyedül eltöltött stúdióóra után szeretné másokkal ütköztetni kreativitását. A felkért vendégelőadókról a következő gondolatokat fogalmazta meg: „Azokat a barátaimat választottam ki, akik a legaktuálisabbak voltak a szerzői folyamat alatt az életemben. Salie Xander évek óta nagyon jó barátom, Laura Heily-vel egy horvátországi dalszerzőtáborban ismerkedtem meg, Ninazu-val (Dénes Dávid) tavaly találkoztunk egy budai villában és egyikünk se tudta mit keres ott, illetve Neon Leon-nal (Leon Burch) közös barátaink hoztak össze egy belvárosi éjszakában és egyből megtaláltuk a közös hangot. Mindenkivel gördülékenyen ment a közös alkotás és azt éreztem mindenkivel megtaláltuk a közös hangot. Sok együtt nevetés, kemény munka, jobbnál jobb ötletek egymásnak passzolása és néha az együtt kesergés is jellemző volt az alkotói időszakra.”

Ben az elmúlt évek során kifejezetten sok és diverz műfajban kipróbálta már magát: énekelt metálzenekarban és gospel kórusban is, de tagja volt egy zenés színháznak is, és a Seven Seconds In The Future egyik frontembereként is hallhatja a közönség. A 7s egyébként egy olyan improvizatív formáció, ahol a színpadi dalírásé a főszerep. Ennek tudatában nem meglepő az a zenei sokszínűség, ami a Ben T Kadar néven futó projektet is jellemzi és amivel az előadó legfőképp az elektronikus zene, a nu-metal és a spoken word rap iránti rajongásának ad teret. A dalok közötti kohézióról a következőt osztotta meg: „A zenei egység kérdést próbálom és próbáltam is lazára venni, főleg, hogy ahány közreműködő, annyi féle hangzás jött létre az EP-n. Azt érzem, hogy az, hogy én hangszerelem és én adom elő a dalokat teremt egy olyan zenei egységet, ami nekem megfelel.”

A Brutal Extensions-t május 17-én élőben is hallhatja a közönség a Három Hollóban. A vendégelőadók mellett sok más meglepetést tartogat az este, például akik elővételben páros belépőt vásároltak egy extravagáns merch termékkel lehetnek gazdagabbak: ez a Ben T Kodoms, ami nem más, mint egy saját dizájnú óvszer. De lesznek ajándék pólók és táskák a tavalyi Brute kollekcióból – illetve az Eastern Boytoy klipjének Berlin Music Video Awards-os vetítését pedig nyers vegán brownie-val ünneplik.


forrás: Seprényi Fanni