Ugrás a fő tartalomra

MEGHALLGATTAM! Folyamatos kísérletezés fémjelzi a Mehringer új kislemezét, A bálban-t

A még mindig csak 22 éves Mehringer Marcit sokan az X-Faktor 2021-es szériájában ismerhettük meg, ám a srác sokat tesz azért, hogy rácáfoljon a televíziós tehetségkutatók versenyzőivel szembeni előítéletekre. Ilyen lépés volt a tavaly októberben kiadott 111 című nagylemeze, amelyen tizenkét izgalmas szerzeménnyel bizonyít bandája. Nemrégiben pedig szerzői kiadás formájában kijött legújabb kislemeze, az új hullámos popot képviselő A bálban. Akadnak rajta szókimondó szövegek, valamint stílusokon átívelő muzsikák is. A zenei anyag megalkotásában leginkább sosehol zenéi, valamint Demkó Matyi mix, master teendői támogatták Marcit. 


Az EP-hez több közreműködő teszi hozzá a szükséges pluszt. Az első dalt a kétszínű, hátunk mögött dumáló emberekről mesélő origó jelenti, amelyet a kisvárosi élet pikantériái is fűszereznek. Ezt követi a Doór, Lil Frakk oldalán megálmodott szépkislány, ami a külső szépség erejére hívja fel a figyelmet, miközben a túlságosan is egyforma emberekre is hangsúlyt helyez. Szinte ezt a szerzeményt folytatja az elektronikával fémjelzett, címadó a bálban, ahol az esztétikát már leváltja a romlottság. Akik az utóbbi időben nem követték a Mehringer munkásságát, nekik igazi meglepetés lehet a Váradi Roma Caféval közös szeretni csak egyet, nem kettőt, ami a folyamatos rossz párkapcsolati választásokat, a könnyen eldobható románcokat járja körbe.
Ha akad dal, amibe belekötök, akkor az egyértelműen az Anubii$, Burijenci, Bennz közreműködőkkel fémjelzett bújj hozzám, ahol nekem az ének, a vokál kissé halk az egyébként nagyon jó ízlésű, latin jegyekkel fűszerezett zenéhez képest. A Filoval közös néha-néha számomra a leginkább dallamtapadást okozó anyag, ennek ellenére az abszolút kedvencemet a szétesésről mesélő, bennz, Ocean, Atka hármassal készített csinálj úgy jelenti. Ez a dal nekem a sokszor újraindítós kategóriát képezi.
A kislemez utolsó darabját a lírai úgy unom képviseli, amely továbbra is a rossz párkapcsolati döntések, esélyadások, a magányos utak témáját írja le.

A bálban EP visszatérő témái az egyéniség-, önismeret nélküli partnerek melletti életvitel, az örök keresgélés, a boldogság, a kigyensúlyozottság iránti vágy, valamint az éjszakai élet, az alkohol.  A korongot én elsősorban azokban ajánlom figyelmébe, akik romantikus lelkek, de nem találják életük párját. Egy biztos, számomra még mindig szimpatikus az, hogy ez a fiatal srác őszintén kommunikál a zene eszközével, úgy, hogy nem foglalkozik közben a feltételekkel, a határokkal. Időnként zavarba ejtő, folyamatosan kísérletező, bájosan szerethető produkció az övé.

forrás: nikiahatos