Ugrás a fő tartalomra

Látványos live session videóval jelentkezik a Palo Canto

A hazai organikus electronica színtér friss szereplője, a Palo Canto egy újabb dallal, valamint egy különleges live session videóval indítja a nyarat. A tavaly novemberben berobbant, mára több százezres streaminget számláló formációt hamarosan koncertek formájában is elcsíphetjük, ősszel pedig megjelenik a debüt lemezük.


A duó atmoszférájában sok minden elfér a hipnotikus gitár riffektől, melengető textúráktól kezdve a sámáni kántáláson keresztül egészen a pulzáló ritmikusságig. A friss formáció első megjelenéseit nemzetközi szinten is jól fogadták, a Mixmag és az Electronic Groove magazin is elismerően írt róla, a Cercle pedig beválogatta hivatalos playlistjébe a mára több, mint 300.000 streamnél járó dalt.

A februárban megjelent, naplementébe nyúló live session videójuk által picit betekintést nyerhetünk, hogy milyen lesz élőben a Palo Canto, azonban most ismét egy hasonló videóval rukkoltak elő. A friss mozgóképet a horvát Pag szigetén forgatták, amelyben két régebbi és egy vadonatúj daluk hallható, mialatt gyönyörködhetünk a sziklás hegyekben és a csillogó tengerben. Az új daluk, a Seasons of the Soul az eddigiekhez képest egy picit tempósabb, organikus és tribal elemekkel operál, Antonia Vai éteri, foltronica jegyeket tartalmazó vokáljával diszítve.

„Az első live session videónk, amelyet még februárban adtunk ki, egy igazi különleges élmény volt számunkra, arról nem beszélve, hogy szerencsére rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk rá, így már akkor eldöntöttük, hogy szeretnénk ismét egy olyan alkalmat, ahol a külvilágtól elzárva, a természetben zenélhetünk. A legnagyobb kihívást a videó elkészítése kapcsán a hangszereink felcipelése jelentette a sziklás hegyre, mindezt a kora reggeli órákban, bárány nyájak között. Az ezt követő élmény azonban ismét egyedi és meditatív volt, így várjuk már az első koncerteket is” - mesélte a friss formáció a vadonatúj megjelenésről, amelyet ezúttal is a berlini Zino Mikorey (Thom Yorke, Ry X, Moby, Agnes Obel ) masterelte.

A Cercle live-ok életérzését idéző live session videók után előreláthatóan nyáron több hazai és külföldi fesztiválon, valamint szabadtéri klubban is elcsíphetjük a duót. A formáció jelenleg első lemezén dolgozik, amely októberben lát napvilágot, júniusban pedig ismét egy új dallal térnek vissza.