Ugrás a fő tartalomra

Indul a szabadtéri szezon a Zene Házában

A zene mellett a következő napokban a társművészetek közül főként az irodalom jut majd szerephez a Zene Háza programjaiban, például a Versjegyek című esten, és az IN PARI sorozat következő alkalmán. De sor kerül egy izgalmas élő stúdiós workshopra a Qualitons-szal, és egy Charlie-koncertre is, ahol közelről élvezhetitek énekét, legjobb dalait. Mindemellett indul a szabadtéri színpadi szezon, számtalan fellépővel, programmal. 

Caussanel Izabella és ifj. Csoóri Sándor: Versjegyek. 05.02. 

A Versjegyek elnevezésű produkció a Fonogram-díjas Ötödik Évszak zenekar énekesnőjének, Izabella Caussanelnek, és a Junior Prima-díjas zenekarvezető, ifj. Csoóri Sándor egyedi zenei és irodalmi estjét jelenti. A műsorban a francia és magyar költészet, valamint a népköltészet válogatott alkotásai szerepelnek, melyek akusztikus zenei kísérettel nyitnak új távlatokat a hallgatóság felé. Párbeszédek versben, zenében, dalban.

Figyelem, felvétel! - Élő stúdió workshop a Qualitons zenekarral és Weil András producerrel. 05.05.
A Figyelem, felvétel! című programunkon ezúttal az új lemezzel és a Magyar Zene Házában május 10-én lemezbemutatóval visszatérő The Qualitons rögzíti egy új dalát Weil András producerrel. Előbb azonban, május 5-én pillants be a felvételek kulisszái mögé, és kövesd végig, ahogyan egy ötletből végleges dal születik. Légy részese az alkotói folyamatnak!

Charlie. 05.08.
Charlie nagysikerű, 2022-es koncertje után ismét fellép a Zene Házában, ahol olyan intim közelségből láthatjuk, ahogyan más, nagy koncerthelyszíneken már aligha. Charlie az az énekes, akinek tényleg nincs szüksége a bemutatásra, több mint öt évtizedes karrierje során műfajokon és korszakokon átívelő nagyszabású életművet teremtett. A Magyar Zene Házában tartott második koncertjén a műsor középpontjában találhatjuk magunkat, és közvetlen közelről élvezhetjük énekét, legjobb dalait.

IN PARI - Szöveg és zene #2: Láng Orsolya, Závada Péter. 05.09.
Az IN PARI sorozatunk újabb alkalmán ismét zene és szöveg éltetik egymást. Improvizációra készülnek a fellépők: nem előre eldöntött sorrendben, hanem a zenefolyam hatására követik majd egymást szövegek és azokra válaszoló zenék.  Az IN PARI – Szöveg és zene #2 című esten Láng Orsolya és Závada Péter szövegei, valamint a Halmos András, Palojtay János, Pozsár Máté trió által életre keltett zene találkoznak és reflektálnak egymásra.

Indul a szabadtéri szezon a Zene Házában!
Május 5-én, vasárnap este nyolckor a svájci Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp formáció – ami egy pszichedelikus big band – ingyenes koncertjével nyit a Magyar Zene Háza szabadtéri színpada. Ettől kezdve egészen szeptember közepéig feltörekvő tehetségek, izgalmas zenei kísérletek, filmvetítések, filmes koncertek, kezdőket is váró táncházak, improvizációs open mic-esetek, dj-szettek, a világ különféle pontjairól érkező előadók, július-augusztus során remekbeszabott családi programok várják az érdeklődőket, nagyrészt ingyen.