Ugrás a fő tartalomra

HÍRLEVÉL: Sziporkázóan szellemes történet szexről, kutyákról és különcségekről Jen Beagin tálalásában

Jen Beagin amerikai írónő a New York állambeli Hudsonban él. Első könyve 2017-ben megkapta a feltörekvő írókat elismerő Whiting-díjat. A Nagy Svájci a harmadik regénye, amelyet az év könyvének választott a The New Yorker, a Time, a Vogue, az Elle, a Cosmopolitan és a The Huffington Post.

Jen Beagin: A Nagy Svájci
A tavalyi év 11. legjobb regénye a Goodreads olvasói szerint.  Az HBO már a regény megjelenése előtt megvette a megfilmesítési jogokat.

Greta a barátnőjével, Sabine-nal él egy régi, düledező, huzatos házban a New York állambeli Hudsonban, a kisváros peremén. Greta átíró: egy terapeuta ülésein készült hangfelvételeket jegyzi le. Az egyik új ügyfél, akit magában a Nagy Svájcinak nevez el, nagy hatással van rá: a hangja, a viselkedése, a gondolkodása és életének felkavaró eseményei. Ahogy egyre több mindent tud meg róla az üléseken folyó, „kihallgatott” beszélgetésekből, egyre hevesebb benne az érzés, hogy szeretné látni, szeretné megismerni. Amire talán van is remény, hiszen ugyanabban a nagyon kicsi városban élnek mindketten. De ez persze súlyos veszélyekkel járna, hiszen nem kerülhet kapcsolatba a munkaadója ügyfeleivel…
Jen Beagin regénye egyszerre szórakoztató és felkavaró olvasmány. A habkönnyűnek induló történetbe egyre sötétebb színek vegyülnek, amint fény derül arra, milyen súlyos titkok, traumák terhelik a mély szeretettel megrajzolt szereplők múltját, de a humor, az irónia, a szellemesség nem tűnik el.

„Az elmúlt néhány év egyik legélvezetesebb regénye.” - Los Angeles Times.

„Beagin szenvedélyesen szereti a maguknak való, fura embereket.” - Kirkus Reviews.

„Sziporkázóan szellemes történet szexről, kutyákról és különcségekről.” - The Guardian.

forrás: Takács Réka