Ugrás a fő tartalomra

HÍRLEVÉL: Ezek lesznek az utolsó előadások a Vígszínház mostani évadában

Vecsei H. Miklós József Attila estje, a Mondjad, Atikám! az évadban még két alkalommal látható a Pesti Színházban: június 9-én 14:30-kor és 19:00-kor.

Mit jelent nekünk József Attila? Ismerjük az életét. Van kedvenc versünk tőle. Életszakaszainkban újra- és újraértelmezzük sorait. De ritkán gondolkozunk el azon, hogy milyen pusztító szenvedély és szeretni vágyás élt benne. „József Attila az őrület erejével, egy-egy szavával néha mélyebbre nyúlt, mint bárki más előtte” – írja róla naplójában Márai Sándor. Ebből a mélységből merít Vecsei H. Miklós, innen próbálja megmutatni a költő életútját, szerelmeit és versrészleteit – nem messze a rakodópart alsó kövétől.

„A megszólalás kivételes színészi erővel megy végbe, s ami ennél is meglepőbb, ahhoz hasonló gondolati pontossággal történik, mint ahogyan Pilinszky mondta valaha a saját verseit. Nem annyira monodráma ez, inkább rendkívüli érzékenységgel megépített szerkesztett játék.” (Gabnai Katalin – Revizor) 

Még egy alkalommal látható Az üvegcipő a Vígszínházban: június 2-án vasárnap 19 órakor. Az előadás főbb szereplői: Waskovics Andrea, Stohl András, Kovács Patrícia, Medveczky Balázs, Tar Renáta, Bölkény Balázs, Telekes Péter, Csapó Attila, Majsai-Nyilas Tünde, Fesztbaum Béla.

„Az igazán nagy történetek, mindig azok maradnak. Az üvegcipőben olyan konfliktusokkal szembesülhetünk, amelyek mindannyiunk számára ismerősek. Senkinek sem kell elmagyarázni, mi a szerelem, a féltékenység, hogyan tud ezekbe belebonyolódni az ember, és mitől szépek ezek mégis. A Molnár-szöveg felett nyelvileg azért itt-ott elröppent az idő, ahhoz hozzá kellett nyúlni, és komoly változtatásokat eszközöltünk a második felvonás szerkezetében is. A zene pedig, ami Molnárnál a második felvonás végére korlátozódik, nálunk a Szakértők zenekar élő muzsikájával átszövi az egész előadást” – emeli ki a rendező, Mohácsi János.

A Játszd újra, Sam! főszereplője Allan Felix különös helyzetbe kerül, amikor elhagyja a felesége és hirtelen nem is tudja, hogy mihez kezdjen.. A kissé gátlásos és esetlen fickó szeretne sikeres és népszerű lenni a nők körében. Tanácsokat a híres Humphrey Bogarttól vár… Vajon Allan megtalálja a boldogságot a képzelet és a valóság határán? Valló Péter rendezése már 40 éve fut töretlen sikerrel a Pesti Színházban Kern András főszereplésével. Az előadás további szereplői: Balázsovits Edit, Kőszegi Ákos, Hegyi Barbara, Kovács Nóra m.v., Holl Zsuzsa m.v., Kopek Janka, Tarr Judit m.v., Mics Ildikó m.v., Sajgál Erika m.v. Az ikonikus darabot az évadban még egy alkalommal láthatják a Pesti Színházban: június 5-én szerdán 19 órakor.