Ugrás a fő tartalomra

Elkezdődtek a Liliomfi próbái a Vígszínházban

Megtartotta következő évada első bemutatójának olvasópróbáját a Vígszínház. Szigligeti Ede Liliomfija a magyar drámairodalom legtöbbet játszott komédiája. Közel két évszázada ad reményt és erőt „e rút világban” Liliomfi és Mariska minden ukázt felülíró szerelme, Szellemfi játékkedve és a teátristák fantáziája. A fiatal alkotóhármas – Kovács Adrián, Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila – által jegyzett új vígszínházi változat megtartva az eredeti mű báját, nevetésből nevetésbe ejtve ébreszt rá minket a játék, a barátság és a szerelem fontosságára.

Az előadást szeptember 21-én mutatjuk be a Vígszínházban ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében. Főbb szerepekben Keresztes Tamás m.v., Ötvös András, Szilágyi Csenge, Gál Réka Ágota e.h., Hegedűs D. Géza, Rudolf Péter és Varga-Járó Sára lép színpadra.


Irma, a Józsefváros kis Hamupipőkéje nem gazdag királyfiról álmodik: ő egy szegény asztalosba, Sipos Lajosba szerelmes, menthetetlenül és reménytelenül. De a korosodó, mogorva iparosmestert már más is kiszemelte magának: Adélnak, a panziósnőnek még házassági tervei is vannak, miközben fiatal szeretője karjaiban keresi a boldogságot. Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese, mely meghódította nemcsak a magyar, de a külföldi színházak közönségét is.

Az évadban még négy alkalommal – május 18-án, 21-én, 29-én és június 2-án – láthatják Mohácsi János rendezésében Az üvegcipőt. Az előadás főbb szereplői: Waskovics Andrea, Stohl András, Kovács Patrícia és Medveczky Balázs. 


Az ír falucska lakóinak élete azonnal fellendül, amikor egy titokzatos idegen egy nagyon súlyos titokkal érkezik hozzájuk. Váratlan hírnevet szerez magának és szerelembe esik a falu legszebb lányába. Vajon a titok kiderül, vagy a falu elfogadja a fiatalember, úgy ahogy van? A Nyugat császárában feszes párbeszédek és éles karakterek jelennek meg, mindez humorral megtoldva. Rudolf Péter rendezését az évadban utoljára május 22-én láthatják a Pesti Színházban.

Az előadás szereplői: Waskovics Andrea, Hegedűs D. Géza, Kőszegi Ákos, ifj. Vdnyánszky Attila, Gyöngyösi Zoltán, Majsai-Nyilas Tünde, Karácsonyi Zoltán, Gados Béla, Tar Renáta, Antóci Dorottya, Márkus Luca.