Ugrás a fő tartalomra

Egy önfeledt szerelmes elszólásból született Békefi Viki és YA OU legújabb duettje

Közel egy év után a pop előadó, YA OU és a színésznő-énekesnő, Békefi Viki egy új, latin virtussal átitatott, táncra csábító közös dallal térnek vissza. A játékos videóklippel együtt debütáló Mennyire legyek még című felvétel éppen olyan vidám, lendületes és őszinte, akárcsak a pár egy húron pendülő kapcsolata.


Kevés olyan zenész pár van, akiknél a színpadon és a magánéletben is olyan nagy az összhang, mint YA OU és Békefi Viki esetében. A jelenleg hagyományos esküvőjét szervező házaspár annak idején éppen a porondon ismerkedett meg a Sztárban Sztár leszek! akkori versenyzőiként. Kislányuk, Liza tavalyi érkezését pedig YA OU és Viki egy új szerzeménnyel, a Várnak rám-mal köszöntötték, amelyet egy alkotói csend követett, hiszen a nonstop szülői lét vette át a főszerepet.

Idén viszont már a másik nagy szenvedélyük, a zene is újra teret hódít. Ezúttal együtt vonultak stúdióba, hogy szerelmüket megünnepelve készítsék el a Mennyire legyek még című, új közösüket. 

„Lényegesen megkönnyíti az őszinteségi faktort az, hogy az életben is egy párt alkotunk, de azért megvannak a nehézségei is. Tekintve, hogy mindketten eléggé maximalisták vagyunk, előfordul, hogy kicsit több ideig tart dűlőre jutni bizonyos kérdésekben. Mondjuk úgy, hogy ha “idegennel” dolgozik az ember, előbb hajlandó kompromisszumokra” – mesélte YA OU, miként is zajlanak náluk családon belül az alkotói folyamatok, amelyet Viki is kiegészített saját szemszögén keresztül: „De pont ebben rejlik a mi kémiánk, hogy nem finomkodunk egymással, ha hatékonyan akarunk dolgozni, de ezt általában a végeredménynél látjuk be, hogy jó döntés volt. Ez főként az alkotási folyamatra igaz. A színpadon való jelenlétünk az megkérdőjelezhetetlenül őszinte és sose élveztünk ennyire még produkciót, mint amikor együtt léphetünk fel akárhol, akármilyen műsorral.”

Habár mindkét előadó nagyszerű színészi kvalitásokkal bír, új videóklipjük forgatása során saját valójukat kellett eljátszaniuk. A Madách Színházban is társulati tag Viki így mesélt a kulisszák mögöttről: „Mi abszolút úgy működünk otthon is, ahogy a klipben látszik. Amikor megyünk valahova YA OU ráérősen készül, az utolsó pillanatra is hagy még tennivalót bőven. Én szeretek mindent előre eltervezni, összekészíteni, hogy induláskor csak át kelljen gondolnom, hogy minden megvan-e. Sokszor előző este kikészítem a ruháimat és a saját dolgaimat, hogy már csak az ő és a kisbaba dolgait kelljen ellenőrizni. Szeretem kézben tartani a családunk dolgait és YA OU is szereti, hogy nem kell annyi mindennel foglalkoznia.”

A Mennyire legyek még tehát YA OU és Viki mindennapjaiba ad egy kis betekintést, amely éppen a maga tökéletlenségeitől olyan kerek és önfeledt. Szóljon az idei esküvői szezon egyik legvidámabb, legszerethetőbb szerelmes dala, amire mindenki táncol majd!


forrás: Fehér Emma