Ugrás a fő tartalomra

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait

A manchesteri banda kompromisszummentes, intenzív élő zenéjéről és csináld magad attitűdjéről vált ismerté az elmúlt 10 évben. A zenekar épp a pandémia közepén jelentette meg debütáló albumát megalapozva ismertségüket a független zenei színtéren, egy évvel később pedig már teltházas koncerteket adtak soron következő lemezükkel Anglia-és Európa-szerte. A zenekar a 10 éves jubileumára is készül néhány meglepetéssel, november 14-én pedig hozzánk is ellátogatnak a Dürer Kertbe.


Az IST IST 2014 végén alakult, a zenekar kompromisszummentes, intenzív koncertjeik és kemény, csináld magad hozzáállásuk révén szerzett magának tekintélyes hírnevet. A világjárvány közepén, saját, Kind Violence Records nevű kiadójuknál adták ki debütáló albumukat, az Architecture pedig jelentős sikereket ért el mind az indie, a fizikai és a vinyl eladási listákon.

Második albumuk, a The Art of Lying 2021 novemberében jelent meg, és a brit Top 100-as listán a 87. helyen végzett, megalapozva a zenekar státuszát, mint a Manchesterben született új zenei korszak egyik vezéralakját. A megjelenést egy tíznapos brit turné követte, teltházas koncertekkel Manchesterben, Londonban és Bristolban, valamint egy sor európai városban is.

A zenekar 2023-ban jelentette meg a várva várt harmadik albumát, a Protagonists-ot, amelyet még aznap este teltház előtt mutattak be a zenekar szülővárosában lévő O2 Ritz- ben. Az album a brit lemezlista 41. helyéig jutott. Az új lemezt mindenhol teltház előtt mutatták be brit és európai turnéjuk során, többek közt Amszterdam legendás koncerthelyszínen, a Melkwegben is. A folytatás pedig nem várat magára sokáig. Az IST IST ugyanis 2024-ben tizedik születésnapját ünnepli, ennek részeként pedig kiadják a mérföldkőnek számító amszterdami fellépésükön rögzített élő koncertjüket, de még sok más meglepetéssel is készülnek a tizedik évükben. Ennek részeként jutnak el Budapestre is, ahol november 14-én találkozhatunk velük a Dürer Kertben. Jegyek már elérhetők a Live Nation weboldalán.

forrás: Nagy Kátya