Ugrás a fő tartalomra

A toldyuuso producerduó EP-beharangozóval droppol

A zenei szakma – most már - kelendő elektronikus zenei párosa, a toldyuuso megérkezett új EP-beharangozójával, a SUPERSTAR’S DREAM-mel. A STUCK OUTSIDE címre keresztelt, és az Escape Plan Recordingsnál először megjelenő EP kapott egy közel-keleti fűszert a jól ismert basszus orientált, dinamikus stílusjegyek mellé. Extra lesz az új kiadványon az a hibrid összhatás, amit az alkotók a szimfonikus zene beemelésével értek el.


Aki naprakész a zeneiparral, annak a toldyuuso neve inkább már egy erős márkajelzés, semmint egy bemutatásra váró projekt. 2022-es megalakulása óta a páros co-producerelte például Beton.Hofi legutóbbi nagylemezét, van közös zenéje Sisivel, Lil Frakkal, a Pogány Indulóval, Co Lee-vel és Gyurissal sok más, közkedvelt, underground előadó mellett.

A két húszas éveiben járó srác szólómúlttal is rendelkezik, míg az énekes-szerző, Barney Soon éppen az elektronikus zene őshazájában, Berlinben tanult zenét és alkotott, addig a dj-producer, Karyuu egy kaliforniai kiadónál szerződött, főként dubstep és riddim profilú trekkjeivel. A formáció első nagylemeze, a Session_01 után a fókuszt most érkező EP-jére tereli, amely május 24-én jelenik meg STUCK OUTSIDE címmel négy angolnyelvű és egy magyar felvétellel.

„A címet egy elég személyes, szakmai sértődés ihlette. Nagyon sokáig nagyon sokan nem vettek minket komolyan a zeneiparban szimplán azért, mert mindketten underground körökből jövünk. Sok lehetőségtől szándékosan elzártak minket és hátráltattak” – mondta el Mógor Máté, azaz Karyuu, de a negatív élményt szerencsére kreatív előnyükre fordították és az egyik legfelkapottabbak a piacon.

A dalok szokásos módon közösen íródtak a hangszerelést és a produceri utómunkát is beleértve. A páros elmondása szerint van egy bevett szokásuk, hogy egyikőjük írja a zenék intróját, a másik pedig a droppot (refrént), vagy pedig fordítva. EP-beharangozójuk, a SUPERSTAR’S DREAM is így épült fel, Máté ezen felül a mix-masterrel foglalkozik, a dalszövegírás és vokál Barni feladata: „A „SUPERSTAR’S DREAM” témája rossz szokásokra való emlékezésről és azok elkerüléséről mesél. Meg saját magamat is bíztatom picit a szövegemmel, hogy ha a jó úton haladok és minden negatív aspektusomat kiveszem magamból, akkor a jövőben minden rendben lesz. Akik hasonlóan perfekcionisták mint én biztos érteni fogják a témát” – mesélte Hamar Barnabás, művésznevén Barney Soon.

Az új szám az EP legbefogadhatóbb, bulizósabb darabja, így a továbbiakban mélyebb és komplexebb témákra számíthatunk.


forrás: Fehér Emma