Ugrás a fő tartalomra

A toldyuuso a magyar garázsokba tolja be a brit életérzést

A feltörekvőknek már egyre nehezebben szólítható toldyuuso párosa egy izgalmas, előremutató elektronikus EP-vel tért vissza Lil Frakkal, illetve Beton.Hofival történő, produceri kalandozásait követően. Mivel a kísérletezés a duó DNS-ében van, az ötszámos kiadványra nehéz lenne egy jelzőt aggatni, hiszen a uk garage-tól, a trapen át még szimfonikus elemeket is hallhatunk rajta. Habár főként angol nyelven szólalnak meg a felvételek, egy kakukktojás mégis akad, amely ráadásul a benne szereplő P.Y.F.U., WimmR, nameatmark featek miatt is kivételt képez.


„Az egész EP-t hasonló hangzású és hangulatú dalokból állítottuk össze, amiket az elmúlt pár hónapban készítettünk el. Úgy voltunk vele, ha már ennyi menő zene készült, akkor egységesítsük össze a projektet egy EP formájában” – meséli Mógor Máté és Hamar Barnabás, akik teljesen új stúdiókörnyezetben vették fel a STUCK OUTSIDE darabjait. A dalokat egyenként is meghallgatva, viszont műfaján belül egy széles skálájú portfóliót ismerhetünk meg, egyedülálló zenei világok olvasztótégelyét.

A felvezető, és egyben a legbulisabb, egzotikus számot, a SUPERSTAR’S DREAM-et követően hallhatjuk a címadó STUCK OUTSIDE-ot, mely egy eufórikus deep uk garage alapon nyugszik, hasonló hangulatban találjuk meg a FAR FROM MY HOME-ot is. A NOW WE BURN WITHIN THE SAME FIRE teljesen analóg szintézissel készült és a kompozíciót hallva egy apokaliptikus sci-fiben találhatjuk szembe magunkat egy katartikus végkifejlettel. A CSAP magyar és angol nyelven szólal meg egyedüliként a projekten. A bólogatós, újhullámos hiphop single egy stúdió session alkalmával született meg. Egy-egy verze erejéig bekapcsolódik az underground rapper, WimmR, A Híd című műsorban is szereplő zenész, nameatmark, illetve a rapper, P.Y.F.U., akivel már van közöse a toldyuusonak B.Nagy Réka és Blansch további közreműködőkkel.

A dalok szokásos módon közösen íródtak a hangszerelést és a produceri utómunkát is beleértve, elérhető az összes digitális, zenei felületen május 24-e péntektől. 
 

forrás: Fehér Emma
fotó: Kovács Kinga