Ugrás a fő tartalomra

A Coca-Cola SZIN Fesztivál és a Szegedi Tudományegyetem bemutatja a Sounds of Szeged – Tehetséggondozó programot

A Szegedi Ifjúsági Napok 56 éve öregbíti Szeged és az ország zenei kulturális értékét. Úttörőként olyan mozgalmat indított el a magyar fiatalok körében, amely mostanra kultikus eleme lett a könnyűzene ünneplésének. „Mindig is fontos volt számunkra, hogy a SZIN egy olyan palettát mutathasson meg a zenekedvelő közönségnek, ahol új stílusokkal és előadókkal ismerkedhetnek meg.” – mondta Kolonics Erika, a fesztivál igazgatója. „Ezért is fontos számunkra, hogy új, feltörekvő tehetségeket is bemutathassunk a színpadokon” - folytatta.


A Coca-Cola SZIN és a Szegedi Tudományegyetem közös együttműködésével alapított Sounds of Szeged olyan lehetőséget ad a helyi együttesek és szólisták számára, amellyel felkerülhetnek a magyar zeneipar térképére és ezzel karrierjük első nagy mérföldkövét léphetik át. A szakmailag elismert versenyprogram amatőr és szegedi kötődésű zenészeknek nyújt lehetőséget zenei karrierjük fejlődésében.

A formációknak június 2-ig van lehetőségük beadni pályázatukat egy űrlap kitöltésével, amely a Sounds of Szeged weboldalán található. Az online előválogató során a közönségszavazatok, illetve a stáb döntése alapján fognak továbbjutni a következő fordulóba a jelentkezők. A nyertesek felléphetnek az elődöntőben, melynek az IH Rendezvényközpont ad majd helyet.

A döntőre július első felében kerül sor, ahol a versenyzők Magyarországon szakmailag elismert zenészekből, menedzserekből és programszervezőkből álló zsűri előtt mutathatják meg tehetségüket.

A nyertes formáció felléphet a Coca-Cola SZIN Fesztiválon az SZTE színpadán és a Szegedi Tudományegyetem által szervezett PontOtt Partyn is, ahol a sztárfellépő előzenekara lehet. Megkapja a Sound of Szeged (Szeged hangja) díjat és mentorprogrammal is gazdagodhat. Imidzsfotózást és videóklipet készíthet 1 millió forint értékben a 724Pictures jóvoltából, továbbá zenekari merch csomagot szerezhet a PólóPakk felajánlásával.

forrás: Szabó Kíra