Ugrás a fő tartalomra

Szoboszlairól írt dalt FRANKO

Szinte hihetetlen belegondolni, hogy még nincs fél éve, hogy Bartha Zsombi, elindította magyar nyelvű projektjét, olyan tudatosan menetel előre: FRANKO erős kezdőrúgások után január végén kiadta az életében mozgalmas és megterhelő időszakot feldolgozó és lezáró debütalbumát, a 23101075-öt, amit februárban egy sikeres lemezbemutató koncert keretében prezentált a rajongóknak a Turbinában. A dalok viszont szüntelenül gurulnak ki a fiatal raptehetségből, így máris új single-lel jelentkezik.


A SZOBOSZLAI című track egyfajta tisztelgésként is felfogható a szintén üstökösként feltörő focista felé, de nem ezzel az egyértelmű céllal készült. Ahogy FRANKO dalai általában, ez is egy természetes folyamat részeként született meg a producerrel, Dan Pintoval közös stúdiózás alatt.

„Ez a dal egy teljesen random sesh eredménye. Stúdióztunk, és mondtam Dannynek, hogy csináljunk már egy kicsit bouncy-bb cuccot, innentől pedig maguktól alakultak a dolgok, kész lett az alap, meglett rá a szöveg… azért ott a Wavy stúdióban kipöröknek ilyen random trackek, aztán ez pont extrán jól sült el.”

És hogy miért pont SZOBOSZLAI?
„Szerintem az albumon is tetten érhető, mennyi focis referenciát használok. Jött egy egyszerű sor, „sztorizik-Dominik”, és eszembe jutott, hogy ha már ennyi focis utalásom van, jó lenne már egy magyar focistáról is írni, elég jól is megy mostanában a válogatott, sok örömöt okoznak nekem, meg sokaknak még, és ha már válogatott, akkor nyilván Szoboszlai…”

Az új single mix-masteréért Kapitány Máté felelt, akihez Zsombit a közös HEGYEK című dal óta még szorosabb barátság fűzi, így az elmúlt időszakban többet is dolgoztak együtt. A SZOBOSZLAI persze nem maradhatott klip nélkül, így egy egyszerű, de nagyszerű koncepció mentén készült anyag társul hozzá. A videóban egyértelműen a mood a lényeg bármilyen storyline helyett, és egy, a látványt erősen meghatározó eszközt állítottak fókuszba: a night vision-t.

„A night vision szerintem nagyon menő, nem nagyon használt még itthon senki. Több olyan klipet láttam, ahol ez nagyon jól működött, meg szerintem egy tök jó ízt ad az egész vizuális koncepciónak. Az, hogy most ez ilyen egyszerű lett… a számban sem váltom meg a világot most lirikusan, így ez nem az a dal, amihez egy nagyon storytellinges videót akartam volna. Ez a trekk egyszerűen kijött, és jó vibe, ahogy összeállt.”

A közönség legközelebb április 27-én láthatja FRANKO-t, méghozzá a Budapest Park színpadán, A Rapgalaxis Őrzői vol.2. fellépőjeként.


forrás: Horváth Luca