Ugrás a fő tartalomra

Paolo Nutini az Akvárium Klubba is elhozza érzelmes dalait

Paolo Nutini igazi őstehetség, aki mindössze 18 éves volt, amikor öt albumra szóló szerződést írt alá az Atlantic Records-zal. Paolo Nutini lemezei sorra hódították meg a lemezlistákat, legutóbbi, Last Night In The Bittersweet című albumával pedig megmutatta milyen sokszínű is tud lenni zeneileg. Ezt hamarosan élőben mi is megtapasztalhatjuk Nutinikoncertjén július 21-én, az Akvárium Klubban.


Noha, a családja úgy szánta, hogy majd a több mint 100 éve a család tulajdonában lévő étterm vezetését viszi tovább, hamar kiderült, hogy Nutini számára a zenélés jelenti az igazi szenvedélyt. Tehetségét nagyrészt opera- és népdalkedvelő nagyapjától örökölte, zenei törekvéseiben pedig középiskolai énektanára támogatta, aki első dalának megírásában is segített. Nutinira a szerencse egy véletlen folytán kacsintott rá: 2003-ban szülővárosában, a skóciai Paisley-ben a közönség David Sneddon koncertjére várt a városháza dísztermében, ám a zenész késett, így a konferanszié addig egy rögtönzött kvízzel igyekezett elütni az időt. A kvíz nyerteseként Nutini felmehetett a színpadra, hogy elénekeljen néhány számot, a közönség sorában pedig ott ült Brendan Moon is, aki egyből felajánlotta a tehetséges fiú számára, hogy menedzserként segíti. Ahogy mondani szokás, a többi már történelem.

Nutini csupán 18 éves volt, amikor az Atlantic Records kiadóval öt album megjelentésére szóló szerződést írt alá, így már a kiadó gondozásában jelent meg These Streets című debütáló albuma 2006-ban. Azóta Nutini sikeresen bebetonozta magát a köztudatba, mint generációja egyik legtehetségesebb zenéje, akit energikus élő előadásairól és zenei sokszínűségéről ismernek. Nutini 2022-ben negyedik, Last Night in The Bittersweet című albumával tért vissza, amely rögtön az Egyesült Királyság albumlistájának első helyére került és amely a The Times szerint “komoly zenei tehetségként alapozza meg Nutinit”. A Last Night In The Bittersweet immáron az énekes-dalszerző harmadik egymást követő No.1 albuma lett, rajta olyan dalokkal, mint a Through The Echoes, a Lose It vagy a Petfrified In Love. Nutini lenyűgöző dalait tavalyi veszprémi koncertje után most Budapestre is elhozza július 21-én, az Akvárium Klubba. A jegyek elsőként a regisztrált Live Nation tagok számára lesznek elérhetők, április 4. 11 órától, a teljeskörű jegyértékesítés április 5-én, 11 órakor indul a www.livenation.hu oldalon.

forrás: Nagy Kátya