Ugrás a fő tartalomra

Negyvenezren látták a Virág Judit Galéria Róma - Budapest kiállítását

Hatalmas sikerrel zárt a Virág Judit Galéria Róma - Budapest kiállítása: öt hét alatt több, mint negyvenezren tekintették meg a tárlatot. A galéria által szervezett tárlat ingyenesen mutatta be, hogyan hatott Itália a legnagyobb magyar alkotók művészetére. A kiállítás főként magángyűjtemények darabjait vonultatta fel, tehát olyan alkotásokat, amelyeket a szélesebb publikum szinte soha nem láthat.


„A megnyitó napján a sor a következő sarokig ért, de az öt hét alatt hétköznap és hétvégén is folyamatosan érkeztek a látogatók, hetente mintegy 10 ezren. Nemcsak a kiállítást kínáltuk ingyenesen, hanem a tárlatvezetéseket is, amelyekre azonnal betelt minden hely, folyamatosan újabb és újabb időpontokat hirdettünk meg. Külön öröm, hogy számos iskolai csoport is kíváncsi volt a Róma - Budapestre” - mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze, a kiállítás kurátora.  

A galéria korábban már megrendezte a Berlin - Budapest és a Párizs - Budapest kiállításokat, ez a mostani volt a programsorozat záró akkordja. „Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen sokan keresték fel a galériát, ez is mutatja, amit az aukcióinkon is tapasztalunk: a magasművészet iránt komoly az érdeklődés. Folytatjuk kultúrmissziónkat, amelyet a galéria fennállásának 26 éve alatt soha nem tévesztettük szem elől: minél ismertebbé tenni a hazai alkotókat és műveiket” - tette hozzá Kelen Anna.

A Róma - Budapest egyik szenzációja Csontváry-Kosztka Tivadar Holdtölte Taorminában című festménye volt, de láthatták az érdeklődők többek között Aba-Novák Vilmos, Gulácsy Lajos, Keserü Ilona, Markó Károly, Patkó Károly, Reigl Judit és Vaszary János alkotásait is.


forrás: Molnár Ágnes