Ugrás a fő tartalomra

Megérkezett Michael Jackson szobra a Madame Tussauds Budapestbe

“Hozzátok el Michael Jacksont!” - megszámlálhatatlan ilyen üzenetet, kommentet kapott a Madame Tussauds Budapest az elmúlt közel egy évben. Jó hír, hogy akik a pop királyát akarták látni: most itt  van Budapesten Jacko! Az énekes figurája még jónéhány hétig látható lesz a zene teremben olyan sztárok társaságában, mint Freddie Mercury, Jennifer Lopez, Rihanna vagy épp Beyoncé, akinek éppen Michael Jackson volt a példaképe, idolja és mentora. Most a két zenei ikon egymással szemben várja a látogatókat.

Michael Jackson figurája Bécsből érkezett a Dorottya utcába, hogy a magyar rajongók is találkozhassanak és fotózkodhassanak vele. Az első napokban hatalmas érdeklődés és szeretet fogadta Jackót, rengetegen nézték meg, sokan egy kicsit moonwalkoltak is a tiszteletére, vagy felidézték kedvenc slágereiket.

Bár a pop királya már 15 éve nincs velünk, emléke nem kopik - már forog az életét feldolgozó film, amelyben unokaöccse, Jafaar Jackson alakítja a pop legendát. A napokban mutatták be Londonban az MJ című musicalt, amely Jacko életét dolgozza fel - a premieren hosszú évek után együtt mutatkozott a sztár három gyermeke, Prince, Paris és Bigi Jackson. Michael Jackson háromszor is járt Magyarországon, még egy klipet is forgatott nálunk 1994-ben a History című albumhoz. Akkori feleségével, Lisa Marie Presley-vel érkezett Jacko Budapestre, a klipben pedig feltűnik a Hősök tere és a Margit híd is. A pop királya minden magyarországi látogatása alkalmával a Madame Tussauds Budapest impozáns épületétől alig pár perc sétára található Kempinski Hotelben szállt meg. Ittlétekor tömegek vették körbe a szállodát, ezrek várták, hogy kinézzen az ablakon, integessen feléjük, vagy apró ajándékokat dobáljon ki az ablakon. Egy Erzsébet téri fa, amely Jackót is látta lett a rajongók találkozóhelye. Évtizedekkel később is összejönnek az emlékfánál a fanok, hogy fotókat, virágokat, emlékeket helyezzenek itt el.