Ugrás a fő tartalomra

Máris itt az új Grazzy drop

Egy hónapja jelent meg legutóbbi nagylemeze, de Grazzy máris újdonsággal jelentkezik: klip kíséretében droppolt dupla single-je, a polaroid/flegma.


Grazzy nagyon motiváltan ugrott bele a 2024-es évbe, ezt tanúsítja az is, hogy Garázsmenet című lemezének február 28-i megjelenése után gyakorlatilag egy percet sem pihent, és a premiert követő pár napban megszületett a polaroid és a flegma.

Bár mindkét trekk Alprite produceri munkáját dicséri, minden másban merőben eltérnek, és Grazzyt épp ez inspirálta, hogy egyszerre jelentesse meg őket: „Amiért egyben adom ki őket, az a nagy kontraszt, ami közöttük van. Míg a "polaroidon" egy érzelmesebb, önostorozó gyereket lehet hallani, addig a "flegmán" a középpontba vágyó énem mondogat oda.”

Bár feltételezhetnénk, a dalokat nem egy ember vagy történet inspirálta, hanem a Garázsmenet-album készítésének teljes időszaka, amely sok szempontból traumatikusan alakult Grazzy számára. A sebek okozta fájdalmat inkább a polaroid szövegében érhetjük tetten, míg a flegma már egy teljesen más embert mutat: azt, akivé a rappert ezek az események tették, aki mindent semmibe vesz, és semmi nem tudja megbántani.

„Most már csak úgy írok, ha 100%-ban igaz. Nem tudok már átlagos, „gangelgetős” keménylegény-zenét csinálni, mert nincs kedvem hozzá. Inkább jól érzem magam, és sokat gondolkodom két buli közt.”

A dupla single-höz klip is párosul, ami a polaroidhoz forgott.

„Két barátom nem olyan régen rám írt, hogy szeretnének belevágni a videoklip-iparba, és szívesen csinálnának velem egy klipet. Mivel az eddigi munkáik nagyon tetszettek, rögtön igent mondtam. A koncepció alapvetően közös gondolkodás eredménye volt, és iszonyatosan jó volt együtt dolgozni. Az egyetlen dolog, amiben biztos voltam az elején, hogy valami kiakasztót akarok csinálni a klipben: szerintem nagyjából sikerült is, magamat legalábbis kiakasztottam a sok művérrel.”

Bár Grazzy albumformátumot nem tervez a közeljövőben, nem kevés dropra számíthatunk tőle idén: már most is sok dal készenlétben áll, és várja, mikor dönt úgy az előadó, hogy eljött az idejük. Az új trekkeket legközelebb Grazzy május 19-i, Turbinás koncertjén csíphetjük el, ahol barátai, Cold Gee, Kens és Lil Krekka is csatlakoznak hozzá.


forrás: Horváth Luca