Ugrás a fő tartalomra

Jubileum a Pesti Színházban - 10 éves a Toldi Csőre Gábor előadásában

Arany János elbeszélő költeménye, a Toldi a magyar irodalom örökérvényű remekműve. Az elismerésért és megbecsülésért küzdő fiú lebilincselő kalandjai 2014. április 4-e óta töretlen sikerrel elevenednek meg Csőre Gábor előadásában a Pesti Színházban. A Paczolay Béla rendezte előadást élőzene és izgalmas vizuális illusztráció kíséri. A Toldi jubileumi előadása pontosan a bemutató után tíz évvel, április 4-én is látható.

Hagyományokhoz híven idén is ünnepi műsorral emlékszik meg József Attila születésnapjáról és tiszteleg a magyar költészet előtt a színház. Április 7-én, vasárnap délelőtt 11 órától szeretettel várjáka versek szerelmeseit és minden érdeklődőt a Vígszínházba!

A költészet napi műsor rendezője Hegedűs D. Géza.

Fellépő művészek: Antóci Dorottya, Bach Kata, Bölkény Balázs, Brasch Bence, Csapó Attila, Dino Benjamin, Ertl Zsombor, Fesztbaum Béla, Gados Béla, Hegedűs D. Géza, Horváth Szabolcs, Hullan Zsuzsa, Igó Éva, Karácsonyi Zoltán, Kopek Janka, Kovács Patrícia, Kövesi Zsombor, Kőszegi Ákos, Majsai-Nyilas Tünde, Márkus Luca, Medveczky Balázs, Nagy-Kálózy Eszter, Orosz Ákos, Ötvös András, Petrik Andrea, Radnay Csilla, Rudolf Péter, Seress Zoltán, Szántó Balázs, Szilágyi Csenge, Tar Renáta, Telekes Péter, ifj. Vidnyánszky Attila, Waskovics Andrea, Wunderlich József, Zoltán Áron.

Zenei közreműködők: Kiss-Varga Roberta Izabella, Kovács Adrián, Mester Dávid, Vitus Eszter, Zsótér Zita.

A műsort április 11-én, a magyar költészet napján minden érdeklődő számára elérhetővé teszik a Vígszínház Youtube oldalán.

2022-ben indították el interaktív improvizációs-est sorozatot, a Lesz, ami leszt a Pesti Színházban. Ezeken a rendhagyó estéken, kivételes helyzetekben láthatjuk a színészeket a színpadon. Nincs előre megírt szöveg, útmutató vagy kotta, ami segítséget nyújthatna az est során. Április 12-én az űrhajózás világnapján Rudolf Péter vezetésével indulnak galaktikus útra a szereplők: Bölkény Balázs, Horváth Szabolcs, Igó Éva, Ötvös András és Radnay Csilla.