Ugrás a fő tartalomra

Íme egy Blaha-pop a Blahalouisiana új lemezéről

A Levegőnek ha nézel a zenekar ötödik lemeze, az április 12-én érkező Sötét villám legpoposabb dala.

„A zenei ötlet egy téli sétán jött: eszembe jutott, hogy nemsokára jön a tavasz, szóval ideje készülni a napsütésre és a táncra. Szerettem volna egy olyan dalt a lemezen, aminek a szövege is könnyedebb a többihez képest, ezt említettem is Szajának” – mondta Jancsó Gábor, a dal szerzője, Szajkó András pedig ehhez mérten írta meg a hozzá tartozó szöveget.

„Volt egy régi dalunk Deeper I’m going címmel, ez akkoriban nagyon működött, és nekem hiányzott, hogy magyar nyelven is legyen valami ehhez hasonló szövegünk. A Blaha zenéjében mindig erősen ott vannak a popzenei jegyek, itt is ezt az oldalunkat mutatjuk. Minden korszakunkhoz tartozik egy pontos lenyomat, szerintem most ez a dal az: ez most a Blaha-pop, ezek vagyunk mi 2024-ben” – tette hozzá Jancsó Gábor.

A Levegőnek ha nézel sajátos hangulatú klipjét a Cineast csapata készítette, akikkel már többször dolgozott együtt a zenekar. A videó rendezője, operatőre, vágója és coloristja Szombath Máté volt. „Az ötlet alapját a Magic Mike című film egyik ikonikus jelenete adta. Ezt dolgoztuk egy kicsit hazaibb miliőjűre a magyar Jason Momoaként elhíresült kaszkadőr-színész Megyeri Balázzsal. A zenekar tagjait sorra hozzáírtuk a helyszínhez, hogy fokozzuk a kényelmetlen helyzetet” – fogalmazott a rendező.

A Blahalouisiana ötödik lemezének anyagát több helyen is meghallgathatjuk a közeljövőben: április 3-án, a megjelenés előtti héten az Akváriumban lehet majd megismerni a Sötét villám dalait a zenekarral közösen, április 25-én pedig ők nyitják a szezont a Budapest Parkban.


forrás: Varga Zsófia