Ugrás a fő tartalomra

HÍRLEVÉL: Jessica Redland könyvsorozata minden romantikus lélek számára kötelező olvasmány

A szívek királynőjeként emlegetett szerző kifinomult karakterei és a vidéki kisváros idilli atmoszférája révén hódította meg olvasók millióit.

Jessica Redland kis korától kezdve imád olvasni, ám saját regény írására csak akkor gondolt, amikor korábbi főnöke egyszer azzal viccelődött, hogy az általa írt HR-jelentések inkább történetek, mint munkahelyi dokumentumok. Jessica ezután vágott bele az írásba, és a yorkshire-i táj szépségét megragadó romantikus regényei hamar belopták magukat az olvasók szívébe. A Tüskésmajor-sorozat sikerének köszönhetően az írónő 2020-ban otthagyhatta HR-állását, így teljes egészében a regényírásnak szentelheti az idejét. Jessica férjével, lányukkal és spánieljükkel együtt a regényeinek is helyet adó Yorkshire-ban él.

Jessica Redland: Tüskésmajor - Váratlan szerelem

Samantha Wishaw nem reménykedik már a boldogságban, miután végig kellett néznie, ahogy élete szerelme másvalakit vesz feleségül, családja pedig ellene fordul. Ám az életben más is akad a szerelmen túl: például sünök.

Amikor a véletlen Sam útjába sodorja Thomas Micklebyt, még nem sejti, hogy teljesen megváltozik az élete. A mogorva Thomas 20 éve él egyedül a lepusztult, ám gyönyörű vidéken lévő Tüskésmajorban, és a két magányos ember között barátság szövődik. Samantha magáévá teszi Thomas és a férfi néhai felesége, Gwendoline álmát: Tüskésmajor régi pompájának helyreállítását és egy sünmentő központ létrehozását. Miután Samantha friss célra lel életében, nemsokára új barátokat is szerez, és szíve lassan gyógyulni kezd a békés Tüskésmajorban. Amikor pedig a legkevésbé számítana rá, a szerelem is rátalál, ám szabad reménykednie ennyi csalódás után?

"Nem az első könyvem Jessicától. Ami miatt mindig visszatérek hozzá, az a sajátos stílusa, a melegség a történeteiben és szerethető karakterei." - Goodreads, olvasói vélemény

"Az egyik legszebb könyv, amit életemben olvastam. Jessica Redland valóban a szívek királynője." - Goodreads, olvasói vélemény

"Ez a könyv olyan, mint egy meleg ölelés. Soha nem akartam otthagyni Hedgehog Hollow-t." - Della Galton

Részlet a könyvből:
"- Nehezen bírtad, ugye? - suttogta apa röviddel azután, hogy az ifjú pár mögött kiléptünk a templomból. A gyomrom liftezett. Tényleg ennyire látszik rajtam, mit érzek?
- Annyira nem volt nehéz - feleltem halkan, remélve, hogy elterelem a figyelmét. - Csak mosolyognom kellett, tartani a csokrot, eligazgatni a fátylat, és még többet mosolyogni. Már szinte fáj a szám.
- És fogadok, hogy a szíved is. Az enyém is fájna, ha az unokatestvérem éppen most ment volna hozzá életem szerelméhez.
- Halkabban, apu!
Bár nem beszélt hangosan, mégis úgy éreztem, hogy most kell karon ragadnom és elvonszolnom onnan, minél távolabb a kíváncsiskodó fülektől - mint például Agnes nénié. Anyu nagynénje valami felfoghatatlan okból már amúgy is utált engem, úgyhogy jobbnak láttam, ha nem adok neki még több okot arra, hogy nehezteljen rám.
- James nem az életem szerelme - jelentettem ki határozottan, bár tisztában voltam vele, hogy remeg a hangom. - Csak… hát ő… volt… − dadogtam, és ahogy apu melegbarna szemébe néztem, összeomlottam. Nem volt értelme tagadni. - Nem, nem volt könnyű. Ha most listát kellene írnom életem legrosszabb napjairól, nagyapó elvesztése lenne az első, de a mai nap nem sokkal maradna le mögötte. Az utolsó szavaknál elcsuklott a hangom. Apu a karjába zárt, ölelésének melegsége és ereje azonnal megnyugtatott. Mivel közel két méter magas volt, így volt mibe kapaszkodnom, és mindegy, hány éves vagyok, mindig a karjai között keresek menedéket, főleg egy ilyen napon.
- Köszi, apu! - mondtam, ahogy kibontakoztam az ölelésből.
- Most pont erre volt szükségem.
- Megkérem a násznépet, kivéve a menyasszonyt és a vőlegényt, hogy távolodjanak el a templom bejáratától - fordult hozzánk a fényképész.
Felemeltem a koszorúslányruhám alját, ahogy apuval a templom előtti járdán lépdeltünk. Nehéz szívvel megfordultam, és láttam, ahogy Chloe és James elbűvölten néznek egymásra egy rózsaszín és krémszínű rózsákkal körbefuttatott boltív alatt, miközben a fotós lázasan kattintgatja a gépét, és próbálja elhessegetni a lesifotós barátok és családtagok hadát. Az augusztusi nap kellemesen melengette csupasz karomat. Egy pillanatra behunytam a szemem, hátrahajtottam a fejemet, és hagytam, hogy a szellő lágyan végigsimítson az arcomon. Néhány percig csendben álltunk, hallgattuk, ahogy a fotós utasításokat ad a párnak, hogyan álljanak egymás mellett, fogják meg egymás kezét, nézzenek egymásra, csókolják meg egymást. Nem tudtam megállni, hogy ne fantáziáljak arról, hogy én állok most ott abban az elefántcsontszínű ruhában, nem az unokatesóm, és boldogan élek a férfival, akibe majdnem két éve reménytelenül szerelmes vagyok."

forrás: Gortva Dániel