Ugrás a fő tartalomra

Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten

Hétvégén a nemzetközi Gary Moore emlékkoncert, jövő hét csütörtökön pedig az Amerikából hazatérő Tommy Katona és Texas Flood nevű zenekara várja a hazai rock és blues rock gitárzenék kedvelőit.


Gary Moore 2011. február 6-án bekövetkezett tragikus halálát követően, a világon egyedülállóan - valamennyi évben megemlékeztünk róla itt Magyarországon, csupán a pandémia éveiben maradtak el az emlékestek, az eredendően Gary Moore születésnapjához, április 4-hez igazodó koncertek. Idén már 11. alkalommal várják a szervezők a nagyérdeműt (ezúttal április 6-án, szombaton) az emlékkoncertre, melynek két részében felelevenednek Gary Moore különböző korszakainak nagy slágerei. Az elsőben a ’80-as években íródott nagysikerű, dallamos hard rock szerzeményeken lesz a fókusz: Vámos Zsolt és a svéd Tommy Johansson (Sabaton, Majestica) gitárosok vezérletével szólalnak majd meg a dalok. Egy rövid dalcsokor erejéig a szintén rendszeres vendég, Somogyi Remig és zenésztársai is csatlakoznak a megemlékezéshez. Rövid műsorukban Gary Moore testvére, Cliff Moore is felbukkan majd vendégként, aki 5 év után tér vissza az Emlékest csapatába! Az est második felében a blues és blues rock korszak kerül majd megidézésre Tommy Katona vezérletével. Zenekarában Gary Moore egykori zenésztársait láthatjuk majd: a basszusgitáros Pete Rees, a dobos Graham Walker és a billentyűs Vic Martin érkezik Angliából erre a különleges alkalomra. Vendégekben nem lesz hiány ebben a félidőben sem, többek között Pribojszki Mátyás, Harrisen Larner-Main, Vámos Zsolt, Kiss Zoltán is besegít majd, de további meglepetésekre is számíthatunk.

Néhány nappal az Emlékest után saját műsorával is koncertet ad Tommy Katona és a Texas Flood! Ifj. Katona Tamás 2007 óta él az Egyesült Államokban, ahol 2010-ben alapította meg a legendás gitáros, Stevie Ray Vaughan életművét ápoló és népszerűsítő együttesét, ami mára már bőven 1500 koncert felett jár. Tommy Katona társai, Travis Montoya dobos és Steve Buckner basszusgitáros. Saját szerzemények és SRV alapvetései mellett jó eséllyel egyéb blues és blues rock klasszikusok (B.B. King, Albert King, Jimi Hendrix) is helyet kapnak majd a kiváló gitáros és 'harcedzett' triója tolmácsolásában.

2024. április 6., szombat - Budapest, Analog Music Hall

2024. április 11., csütörtök - Budapest, Analog Music Hall

A koncertek este 8 órakor kezdődnek, előzenekar nem lesz. Kapunyitás este 7-kor mindkét napon. (A Gary Moore Emlékest esetében a felvezető videók már 19:40-től indulnak.)

Belépő: elővételben 8 500 Ft/8 900 Ft, a koncert napján 9 500 Ft. Jegyek kaphatók online a www.tixa.hu weboldalon, továbbá rendelhetők az info@lots-music.com e-mail címen.


forrás: Csillag Zoltán