Ugrás a fő tartalomra

EXIT 2024: Rengeteg fellépőt jelentettek be a fesztivál legendás elektronikus zenei színpadára

Az EXIT mts Dance Arenáját már régóta az elektronikus zene szentélyeként és a világ első számú táncszínpadaként tartják számon. Éppen ezért a Péterváradi erőd továbbra is az elektronikus zene rajongóinak elengedhetetlen zarándokhelye, nemcsak Újvidéken, hanem szerte a világon. Ezúttal pedig olyan nagyágyúk érkeznek majd, mint Black Coffee, Carl Cox, Maceo Plex, Sama' Abdulhadi, Klangkuenstler, Carlita, I Hate Models és Patrick Mason és még sokan mások. És ez még nem minden, hiszen a pénteki különleges meglepetés lineup még nem került nyilvánosságra! Vár mindenkit az EXIT Fesztivál az egyik legkülönlegesebb fesztiválhelyszínen, Újvidéken július 10-14 között.


„Büszkén mutatjuk be az eddigi egyik legjobb elektronikus zenei összeállításunkat. Minden évben magasabb szintre emeljük mind a line upot, mind a produkciókat, így tartjuk a világ vezető színpadának hírnevét" - mondta az EXIT fesztivál alapítója és igazgatója, Dušan Kovačević.

A fesztivál nyitó estéjén, július 11-én, csütörtökön a híres mts Dance Arena, az elektronikus zene szerelmeseinek menedéke, minden idők legünnepeltebb DJ-jével, Carl Cox-szal nyit. Hozzá csatlakozik a berlini DJ-sztár és producer Klangkuenstler, a palesztin elektronikus szcéna úttörője Sama' Abdulhadi, Franky Wah és Mene.

Érkezik a zenei zseni, Maceo Plex is. Képessége, hogy a deep house elemeit intenzív techno ritmusokkal a megfelelő formába keverje, minden alkalommal egyedülálló és pótolhatatlan élmény. Ugyanezen az estén a DJ-pultba áll a techno új generációjának sztárja, az I Hate Models is fellép, aki korábban csak a legkiemelkedőbb zenekaroknak fenntartott stadionokban, 30 000 ember előtt volt hajlandó a színpadra állni. Mellé érkezik még a hihetetlenül excentrikus techno és house varázsló Patrick Mason, feltörekvő DJ-csillagunk, Lanna, az elektronikus szcéna futurisztikus tündére, Desna, valamint az energikus Katalina műfajokon átívelő szettjével.

Az utolsó estén a legendás elektronikus zenei színpadon a Grammy-díjas globális house-ikon, Black Coffee DJ és producer lép fel, aki az elektronikus szcéna egyik legkeresettebb nevévé vált, miután tavaly októberben a New York-i Madison Square Gardenben teltházas koncertet adott. Vasárnap az mts Dance Arénában a legendás Bonobo is színpadra lép egyedi hangfúziójával, majd Barry Can't Swim fest dinamikus zenei tájképet szinte tökéletes harmóniájú basszusvonalaival, míg a multiinstrumentalista Carlita a Közel-Kelet szívéből hozza a táncos ritmusokat. A világ legkülönlegesebb DJ-pultjában a világzenei műfaj vezető DJ-je, a multikulturális hangzásáról ismert Mose és a jól ismert belgrádi duó, az INNĒR SENSE is fellép. 


Az izgalom azonban itt még nem ér véget. Ha mélyebbre merülsz a Péterváradi erőd változatos műfajoktól és stílusoktól lüktető hangzásvilágában, akkor megérkezel az NSNS Refreshed by Heineken Silver színpadra, amely minden tapasztalt raver térképén kötelezően meglátogatandó pont. Itt ugyanis fellép Sara Landry, Oguz, Yotto, Estella Boersma, Francis Mercier, Helena Hauff és sokan mások, akiknek underground ütemeire hajnalig lehet táncolni.

A fesztivál kedvenc kis színpadaként messze földön ismert Urban Bug ezúttal is egy sztárfelhozatalt hoz, amely garantáltan felmelegíti a közönséget. Az idei programban több tucat fellépő szerepel, néhányan exkluzív b2b szettel, mint pl. 2 Much b2b Vein, Hudi b2b Aljoša, Layzie b2b Techa, Migazz b2b Kornwall, Milenko b2b Arnee, Miozz b2b Stefan Jović, Neshud b2b Irkah, Neutron, Needle b2b Hori, Novak, Rade Bađin b2b Poliformat, Runy b2b Mande, S.A.B.R.I. b2b Rikaya, Stameni b2b Mark Aasgier, Teachr b2b Butterfly.eff, THE b2b Zira, Vladimir Aćić b2b Danilo Vladušić, Vladimir Tuckakov b2b Bokun, Wise D and Kobe, és Woodie b2b Danijel Kević. Az EXIT Fesztivált 2024. július 10. és 14. között rendezik meg az egészen egyedi fesztiválhelyszínen, a Péterváradi erődben. A nulladik napra ráadásul egy különleges Starseeds Takeover előadást tartogatnak a szervezők a Tesla Universe színpadon. Négynapos jegyek a fesztivál hivatalos honlapján kaphatók.


forrás: Ábel Niki & Kálmán Orsi