Ugrás a fő tartalomra

David Lynch és Linda találkozása a Carson Coma új klipjében

A Carson Coma szombaton az MVM Dome-ban több mint 10 ezer ember előtt ünnepelte ötödik születésnapját, de a srácok számára nincs megállás, máris új klippel jelentkeznek. Az Orrvérzés az irracionális félelmekről szól a ’80-as évek nyomozós sorozatainak hangulatába öltöztetve. A Carson Coma Budapesten legközelebb szeptember 20-án lép fel a Budapest Parkban.


A Carson Coma tagjai nem szeretnek tétlenkedni: az elmúlt hetekben kiadtak két klipes dalt a már készülő, ötödik nagylemezükről a Beton.Hofival közös Frida Kahlo és a Paul McCartney halott? képében. Előző hétvégén több mint 10 ezer ember előtt egy két és félórás show-val ünnepelték ötödik születésnapjukat, most pedig itt a legújabb számuk, az Orrvérzés.

Az új dalt Gaál Péter, a csapat ütőhangszerese szerezte, aki számára nem ez az első alkalom, hogy a mikrofon elé lépett, hiszen ő énekel a Hagyjál, lomtalanítok! című punk számban is.

„A dal többek között azokról az intruzív gondolatokról és szorongásokról szól, amik nekem sokszor az irracionális halálfélelemhez kapcsolódnak, mint például az a gondolat, hogy főzés közben elejtem a kést, ami pont úgy esik, hogy megvágja a lábamat, amitől elvérzek. Az adott szituációban full komoly, de visszagondolva sokszor inkább komikusnak találom. Persze azért tényleg remélem, hogy nem fog semmi ilyesmi történni” - meséli a dal kapcsán Peti.

A klipet Fazakas Lóci rendezte, aki A zámori melót is készítette, a IV lemezfelvételeiről szóló werkfilmet: „A klip Lóci ötlete volt, ami az elején 'Törvények és pofonok' címen futott és nem is kizárólag ehhez a dalhoz készült. Az első verzió szinte teljesen a 80-as évek nyomozós sorozataiból (mindannyiunk nagy kedvencei, Columbo, Ötvös Csöpi-filmek, stb.) inspirálódott.” - idézi fel a klip készítését Peti. - „Amikor eldöntöttük, hogy ez legyen az egyik single, akkor ezt az ötletet felhasználva alakítottunk a koncepción; belekerült valamennyire a dal mondanivalója, és vele egy Twin Peaks-es vibe, avagy Linda és David Lynch találkozása.”

Természetesen 2024 sem maradhat el Parkos Carson Coma koncert nélkül, a zenekar szeptember 20-án tér vissza a Budapest Park színpadára. A jegyvásárlás április 15-én indul.


forrás: Bánki Judit
fotó: Komróczki Dia