Ugrás a fő tartalomra

Azahriah is fellép az újvidéki EXIT Fesztiválon!

Elképesztő hírrel jelentkeztek az EXIT szervezői, ugyanis Magyarország egyik legfiatalabb üdvöskéje, a Puskás Arénát háromszor is megtöltő Azahriah is fellép majd az egyik legkülönlegesebb fesztiválhelyszínen, mindössze pár órára a határtól.

De ez még nem minden, ugyanis az eddig bejelentett nevek mellé érkezik még pár igen húzós név. A már így is igen impozáns fellépősorhoz csatlakoztak még a legendás Sepultura alapítói, a Cavalera testvérek, a holland-török Altin Gün, valamint az egyik legnépszerűbb régiós zenekar, a Joker Out is. Szóval, aki eddig esetleg hezitált, annak most már igazán nincs más hátra, minthogy beszerezze a jegyét, és részese legyen ennek a kihagyhatatlan fesztiválélménynek július 10-14. között.

Azahriah nevét manapság talán már senkinek sem kell bemutatni, pláne mióta 21 évesen pár nap alatt háromszor is eladta az összes jegyet a Puskás Arénába meghirdetett koncertjére. Sikere egészen páratlan, így óriási örömhír, hogy tehetségét most Újvidéken is bemutathatja.

De nem csak Azahriah nevével gazdagodott az EXIT Fesztivál már így is mutatós fellépősora. A Rage Against the Machine legendás gitárosa, Tom Morello és a punkok ikonikus zenekara, a The Exploited mellé ugyanis most becsatlakoztak a Cavalera testvérek, Iggor és Max. Ők a történelem egyik legnagyobb heavy metal zenekara, a Sepultura alapítói, akik a kilencvenes években Roots című albumukkal gyakorlatilag megalapozták a nu metal hangzást. Max gyakran hangsúlyozza, hogy Szerbiát második otthonának tekinti, és köztudott, hogy az egész Prophecy című albumot, amit egyébként a Soulfly zenekarával vett fel, a Szerbiához való mély kötődése ihlette. Az EXIT-en ő ugyan már kétszer is fellépett, de testvérével együtt most először állnak majd itt színpadra.

A Tesla Universe Nagyszínpadon a nemzetközi karriert befutott hollandiai orientális pszichedelikus rockzenekar, az Altin Gün is most debütál.  A bandát 2016-ban alapította Jasper Verhulst, aki egy Facebook-hirdetésben keresett török zenészeket zenekarába. Az eredmény pedig egy igen varázslatos zenei utazás, ahol a török népzene elemei keverednek a rock, és a pszichadelikus elemek különböző elegyeivel.

Egyenesen nagyszabású európai turnéjáról érkezik a fesztiválra a már korábban bejelentett szlovén Joker Out zenekar is, akik a tavalyi Eurovíziós Dalversenyen indították el karrierjüket, valamint a belgrádi punk rock zenekar, a Replicunts is.

A közkedvelt Visa Fusion Színpadra is érkezett pár izgalmas név. A Villagers of Ioannina City és a Lakeside X mellett a régió vezető zenekarai, az Eyesburn, a Ritam nereda és a macedón Funk Shui is fellépnek, míg a legütősebb Explosive Színpadon a korábban bejelentett, Szerbiában debütáló Coroner és a dallamos death metalos Nemesis mellé a verhetetlen New York-i punkok, a The Casualties érkezik. Hozzájuk csatlakozik még több mint 20 zenekar, köztük Cutthroat, Worst, Nabod / Majak / Neven, Expectations, Risk it, Khargash, Uada, Morost, Tortharry, Zenoth, Ratos de Poaro, Conflict, The Take, My Turn, Lineout, Liquid Supercharge, Xsus, Jack, Ancient, Schirenc Plays Pungent Stench, The Stone, Gestos Grosseiros, Condemned Ad és Geger.

Az EXIT Fesztivál ezúttal az Ébresszük fel együtt szuperképességeinket! mottót választotta fő üzenetéül, melynek fényében a nulladik napon egy különleges Starseeds Takeover előadással készülnek a Tesla Universe Nagyszínpadon. A négynapos bérletek mellett pedig mostantól már napijegyek is kaphatók.

forrás: Ábel Niki, Kálmán Orsi