Ugrás a fő tartalomra

Szívszorító új dallal jelentkezett a nálunk is fellépő Cassyette

Cassyette új dala édesapja elvesztéséről szól. A When She Told Me az énekesnő augusztusban érkező This World Fucking Sucks című debütáló lemezén fog szerepelni, élőben pedig bizonyára kapunk róla ízelítőt Cassyette közelgő budapesti koncertjén, április23-án, a Dürer Kertben.


Cassyette számára igazán sikeresen indult 2024: megjelentette Why Am I Like this? és Ipecac nevű új dalait, vendégelőadóként pedig a Bring Me The Horizont kísérte brit aréna turnéján. Most azonban itt az idő, hogy önállóan is útra induljon, a szigetországban és Európában. A turné indulása előtt azonban még megjelentette új dalát, a When She Told Me-t.

A fájdalmasan gyönyörű dalszöveg, a jellegzetes sikolyok és a súlyos hangszerelés párosításával a kísérteties dal felidézi azt a szívszorító pillanatot, amikor Cassyette megtudta, hogy édesapja elhunyt, és a gyászt, ami utána felemésztette.

A személyes hangvételű kislemezről Cassyette így nyilatkozott: ,,A When She Told Me arról a pillanatról szól, amikor anyukám elmondta, hogy elvesztettük az apukámat. Ez volt életem legrosszabb pillanata. A világom szó szerint a feje tetejére állt. Csak mostanában jöttem rá, hogy ez egy stresszreakció, amikor a szervezeted leállni készül. Megmagyarázhatatlannak éreztem, és ez a dal a legközelebbi, amire képes voltam. Ha ismered ezt az érzést, ez neked szól."

A When She Told Me a harmadik kislemez, amit Cassyette várva várt debütáló albumáról, a This World Fucking Sucks-ról emeltek ki, a Why Am I Like This? és az Ipecac után. A coming-of- age lemez Cassyette eddigi legszemélyesebb lemeze, és az összegyűjtött érzések antológiája, amely a mai társadalomban való élet természetével foglalkozik. Cassyette ezen a lemezen semmit sem tart vissza, hiszen a gyásztól kezdve a kábítószerrel való visszaélésen át a nihilizmusig és még sok más témával foglalkozik. Hangzásilag Cassyette könnyedén keveri a műfajokat, ahogy elmosódnak a rock, a pop, a metal, és a popzene határai.

A This World Fucking Sucks című debütáló albumáról Cassyette így nyilatkozott: "Nagyon izgatott vagyok az első albumom megjelenése miatt. Annyi munkát fektettem bele, és annyi csodálatos és tehetséges emberrel dolgoztam együtt, és annyira hálás vagyok, hogy megszülethetett. Apám halála óta mindent megtettem, hogy ne adjam át magam a gyásszal járó sötétségnek. Ebből a sötétségből született meg a This World Fucking Sucks, és nagyon remélem, hogy büszke lesz rá, és hogy bárki, aki most ugyanezen megy keresztül, vigaszt talál, ha meghallgatja. Együtt vagyunk benne."

Cassyette április 1-jén indul el 17 állomásos turnéjára, hozzánk április 23-án fut be a Dürer Kertbe új dalaival.


forrás: Nagy Kátya