Ugrás a fő tartalomra

Queer szerelem a nyúl üregében - újra Magyarországon lép fel a dán szintipop duó

November 11-én újra Budapestre látogat a koppenhágai szintipop duó, a First Hate. A party himnuszoktól a lágy dallamokig mindent megtapasztalhat a magyar közönség is a Dürer Kertben, ami ismerté tette a dán párost.


A First Hate már korábban megjárta Európát, koncertezett az USA-ban, Oroszországban és Kínában is hozzánk pedig hat év után térnek vissza. A szintipop és az érzelmes történetmesélés magával ragadó keverékéről ismert First Hate egy felejthetetlen estét ígér. A legújabb, Down The Rabbit Hole címre keresztelt EP-jükről származó számokkal, köztük a klubszintér legendás alakjával, Lina Rafn-nal közös Rock Song című kollaborációjukkal és korábbi dalaikkal érkezenek a Dürer Kert Kistermébe.

2018-as A38-as fellépésük idején még csak a bemutatkozó nagylemezüket ismerhette a közönség, de az elmúlt hat évben rengeteg dal, egy teljes nagylemez is megjelent, így van miből válogatniuk fellépéseikre.

A novemberi turnén végigvezetik a közönséget a művészi fejlődésükön, ami közben végig hűek maradtak a jellegzetes hangzásukhoz. A friss EP mellett a korábbi, ismert dalaik közül is megszólalnak a legfontosabbak, mint a kultikus A Prayer For The Unemployed és a műfaji határokat feszegető 2022-es Cotton Candy album, aminek dalait most hallhatja először élőben a magyar közönség.

Az intim klubhelyszínektől a fesztiválszínpadokig Anton és Joakim különleges, koncertélményt nyújtanak, amely elvarázsolja a közönséget, legendássá téve a First Hate élő fellépéseit. Anton erőteljes, mozgalmas táncmozdulatainak és Joakim mesteri szintetizátor játékának köszönhetően olyan légkör jön létre, amely még sokáig ott marad majd a Dürerben és a koncertre látogatókban.

A koppenhágai zenei színtér úttörőiként a First Hate párhuzamos univerzumú popsztárként találta meg a helyét, zenéjükben az édeset és a keserűt elegyítve. Dalaik az önvizsgálat, a bajtársiasság és a queer szerelem témáit járják körül, és a világ minden táján visszhangra találnak a közönség körében. Novemberben pedig a magyar közönség is újra átélheti milyen a First Hate koncertélmény. Jegyek már elérhetők a www.livenation.hu oldalon. 


forrás: Nagy Kátya