Ugrás a fő tartalomra

Kissbaba lemezbejelentőt dobott le

Első, szóló nagylemezével, benne ütős featekkel és producerekkel tér vissza április 19-én a trap előadó, Kissbaba. A MONOPOLY című anyag nagy része tavaly íródott, amikor a Beton.Hofi DJ-jeként is számontartott producerrel, txybandival pár napra stúdióba vonult a skót illetőségű szerző. Majd egy-egy kollabra beszállt a projektbe AKC Kretta és AKC Damigo (AKC Misi gyakori munkatársai), Lenszkij (azaz Lil Holt), pataki, t4g és a portugál származású CHVPO, számos további vendég procuder mellett. Kissbaba a VASTAPS című igazi felhős beateken lebegő single-jével ad betekintést életébe, vágyaiba és problémái közé ezzel kellően megágyazva a hamarosan érkező albumnak.


Kissbaba a trap/hiphop szcéna radarjára 2021 decemberében került fel, amikor megjelent első, Pachanga című, txybandival készült EP-jével. Ezt követően egy-két szólódala mellett főként Lenszkijvel közös formációjába, a Kraken67-be táplálta kreatív erőforrásait, a Vámpír című zenéjük (+600K Spotify stream, +200K YouTube megtekintés) lett az egyik legikonikusabb darabjuk.

„Tetszett a koncepció, hogy azzal kezdjem a legújabb albumprojektemet, amivel egy jó produkció végződni szokott, „Vastapssal”. Ez a szám relatív hamar és problémamentesen megvolt a lemezre, ami elég nagy szerepet játszott, hogy ő legyen az előfutár. Régen írtam olyan dalt, ami ennyire én vagyok, nemcsak egy fejezetet ír le az életemben, hanem egy átfogóbb helyzetjelentés” – mesélte Kissbaba debüt trekkjéről, amelynek szövege egy letargikusabb, esős napon született Skóciában. Az előadó egy tapintható atmoszférát szeretett volna megteremteni, OUHBOY chilles beatje pedig igazán passzolt ehhez a leíráshoz.

Amellett, hogy a MONOPOLY-t ezúttal több, további vendég producer és az executive producer, txybandi alapjai színesítik, Kissbaba is túlmerészkedett a szerzői szerepkörön és co-producált két dalt. A Vastaps digitális megjelenését egy dreamy hangulatú, lyric videó drop előzte meg.


forrás: Fehér Emma
fotó: Piedl András