Ugrás a fő tartalomra

HÍRLEVÉL: Interjúkötet érkezik a lelki terhek fogságáról

Hamarosan megjelenik Péterfi Judit kommunikációs szakember, televíziós újságíró önreflektív írása egy interjúkötetbe ágyazva, Engedd el! címmel!

Péterfi Judit producer-műsorvezető, a Szféra Péterfi Judittal online csatorna műsorvezetője szokatlan szembenézésre vállalkozott: hamarosan megjelenő könyve önreflexió és terápia egy kötetben. Péterfi Judit az Engedd el! című könyvében ír személyes magasságokról és mélységekről, katarzisról és bukásokról, közhelyekről, elengedésről és krízishelyzetekről.

A szerző egy ponton úgy érzi, elveszett saját labirintusában, így a könyvben mindvégig a kitörési pontot keresi, és professzionális kérdezőként szedi darabjaira a közhelyeket puffogtatókat, rögzült paradigmákat, nyomasztó sémákat, és egy számára fontos témát, amivel küzd végeláthatatlanul. Ez pedig az elengedés, amit olyan hiteles szakemberek segítségével elemez, akiknek a tudása jelen van mindennapjainkban, és nézeteik hatással vannak a társadalomra.

„Életem legnehezebb időszakában kezdtem a könyvírást, ami nem más, mint a tükörbe nézésem. A média, a közélet, a magánszféra bugyrai is terítékre kerülnek, miközben döntéseim, vállalásaim, sikereim, blokkoló családi minták kerülnek górcső alá. A fókuszba pedig egy olyan téma került, amivel kénytelen voltam megküzdeni és ami keresztben lenyelt. Ez pedig az elengedés. A legnagyobb kríziseimben fű-fa-virág kéretlenül osztogatta a tanácsot: Engedd el! Mintha ez a mantra minden gondra megoldás lenne és egy piros gomb segítségével működésbe is léphetne az elengedés. Oké, de hogyan? Tettem fel a kérdést.
Elegem lett a közhelyekből, a kóklerekből, azokból, akik kihasználva a bajba jutott embereket, mindenféle spirituális maszlag mögé bújva élősködnek. Mindeközben az önfejlesztés labirintusában önmagamat kerestem, megszenvedtem az elengedéseimet. Az utam rámutat arra, hogy nincsenek instant megoldások, kemény önismereti munka hozhat csak sikert."

A személyes hangvételű, számos magánéleti tapasztalatot tükröző interjúkban Csernus Imre, Daubner Béla, Dudits Dénes, Feldmár András, Iványi Gábor, Máté Gábor és Spitzer Gyöngyi (Soma Mamagésa) mutatnak be lehetséges utakat sérüléseink feldolgozására és a továbblépésre. Mindezt úgy teszik, hogy önmaguk is színt vallanak.

„Én a végsőkig elmegyek a boncolásban. Darabjaira szedem szét a témát a kérdéseimmel, olyan szakemberek segítségével, akikkel már dolgoztam korábban, és munkásságuk számomra hitelt érdemlően bizonyított, továbbá olyanoktól is választ remélek, akikkel még soha nem találkoztam, de tudásuk a mindennapjaimban elkísért és hatással volt rám. A szakértők saját életükből merítve, személyes példákon keresztül mutatnak rá elakadásokra, ami igazán mélyreható felismeréseket indukál. Számtalan oldal és nézőpontból felmerül, és ütközik – ez volt a cél – majd kapaszkodik össze, kikacsintva rám.” – Péterfi Judit.

„Amikor nem tudom magamnak megadni a szeretet belülről, akkor abszolút nem számít, hogy ki hogy néz engem. Tehát érzem, hálás vagyok, értem, örülök, hogy azon a ponton vagyok az életben, hogy olyan fajta munkát tudok végezni, aminek tényleg valami hatása van a világban, de minden attól függ, hogy itt bent mi van. A szívemben, a lelkemben.” – Dr. Máté Gábor, kanadai–magyar orvos, író, pszichoterapeuta.

forrás: Kardos László